Допомагати солдатам можна і потрібно не лише матеріально, але й духовно. Саме так вирішили в редакції газети «Подільські вісті» і разом з обласною організацією Національної спілки журналістів України започаткували акцію «Подаруй пораненому книгу».


Книги різноманітних жанрів допомогли зібрати журналісти державної телерадіокомпанії «Поділля-центр», працівники Хмельницького літературного музею та інших осередків Національної спілки журналістів. Бібліотека Хмельницького військового госпіталю поповнилася сотнею книг, а також газетами «Подільські вісті» (на фото). Поранені, які перебувають на лікуванні, зможуть прочитати нове подарункове видання «Кобзаря» Тараса Шевченка, яке передав Віталій Міхалевський, або поезію чи прозу хмельницьких письменників.
Заступник начальника з виховної роботи Михайло Дячук висловив подяку на адресу всіх, хто взяв участь у цій акції.
— Художня книга — це саме те, що допомагає бійцям налаштуватися на щось інше, окрім війни на сході. Читаючи про звитяги військових минулого, вони можуть почерпнути для себе якусь корисну інформацію, або ж просто відпочити, читаючи повість чи вірші, — каже Михайло Дячук.
Акція «Подаруй пораненому книгу» триває, бажаючі поділитися  примірниками з домашньої бібліотеки можуть приносити або надсилати їх на адресу редакції «ПВ». Ми ж у свою чергу передаватимемо бійцям зібрані книги, а також найсвіжіші випуски газети.