Вчора Кам’янеччина провела в останню путь ще одного свого Героя — на цей раз Господь покликав на небеса справжнього патріота України, який став на захист її незалежності та цілісності з першого дня проведення антитерористичної операції, 24-річного  капітана Дана Колісника. Загинув він 25 жовтня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Софіївка Луганської області.


    Народився Дан у невеличкому мальовничому селі Калиня, розташованому за півтора десятка кілометрів від міста над Смотричем. Після закінчення восьмого класу вступив у Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.
— За час роботи в цьому навчальному закладі  мені довелося випустити не одну сотню юнаків, більшість з яких потім обирали професію військових, але Дана Колісника пам’ятаю дуже добре й згадую  його як найкращого вихованця, — розповідає колишній командир роти ліцеїста Ігор Варик. — Й не тому, що про мертвих погано не говорять, а що його дійсно любили та поважали як вихователі, так і  ровесники. Він успішно навчався, відзначався надійністю та вражав скромністю, на нього рівнялися інші учні, тож недаремно кажуть, що Господь першими забирає кращих.  
     Затим було навчання у Львові — військовій академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Готуючи цю  публікацію, я зайшов на сайт цього елітного військового навчального закладу й віднайшов в  архіві матеріали, які свідчать, що і там наш земляк був одним із кращих курсантів, також він   увійшов у п’ятірку «золотих» медалістів серед   двох сотень лейтенантів-випускників  2010 року. Його фотографія занесена на Дошку пошани академії. Як один із кращих  фахівців своєї справи, офіцер Колісник, до того ж, пройшов військовий вишкіл у Канаді. Відтак спец-призначенець  проходив службу у військовій частині А0661, на рідному Поділлі. Йому довіряли  найскладніші завдання, у тому числі й в зоні АТО, які він із своїми підлеглими  успішно виконував. Свідчення тому — його бойові  нагороди.  
     А ось дружина загиблого Анна відзначила, що Дан був не лише коханим чоловіком, а й  вірним другом, дбайливим батьком, дуже  відповідально ставився до своєї роботи, яка стала його покликанням.
     Поховають капітана Колісника  у Червонограді Львівської області,  звідки  родом дружина й куди вона збирається переїхати з синочками-двійнятами, яким не виповнилося ще й по два рочки.  На Кам’янеччині у Героя залишилися батьки та старший брат.