Трибухівка – open air
Минулої п’ятниці у селі Трибухівка, що належить до Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади, вже вдруге відбувся літній фестиваль «Трибухівка – open air». Його організатори — Олександр Мартинюк та ГО «Патріоти села».

На свято з усіх усюд з’їхалося декілька сотень людей. Цілими родинами, великими дружними гуртами насолоджувалися народним співом, танцювали, брали участь у різноманітних конкурсах та розвагах, влаштовували пікніки біля води, й просто милувалися природою Трибухівської землі. А вже ввечері молодь веселилася на дискотеці під відкритим небом біля вогнища. Словом, позитивні емоції переповнювали кожного, хто побував на фестивалі в долині біля річки. Тепер з нетерпінням чекатимуть наступного.
Добрі справи
У Гуменецькій об’єднаній громаді вже тривалий час діє мультидисциплінарна команда комунальної установи «Гуменецький територіальний центр соціального обслуговування». Протягом липня вона працювала в Гуменцях, Заліссі Другому, Абрикосівці та Думанові. Завідуюча відділенням соціально-побутової допомоги Л. Продан, машиніст із прання та ремонту спецодягу  О. Онуфрейко, робітник із комплексного обслуговування й ремонту будинків  
А. Лівіцький та завідуючий господарством  А. Фролов за цей час надали допомогу більш ніж  двом десяткам осіб похилого віку, які потребують сторонньої підтримки. В їхніх оселях шпаклювали, фарбували, білили, прали та прибирали тощо. На черзі в працелюбного десанту нові виїзди в інші села громади.
Садочку бути
У селі Куча Новоушицької ОТГ триває капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Пролісок». Його загальна вартість сягнула більше 600 тисяч гривень. 400 з них надійшло з обласного бюджету, решта — з місцевого.  Відкриття садка заплановане на 10 серпня.
Нашкодив буревій
Минулого тижня у селі Досин Славутського району потужний буревій, що супроводжувався зливою,  завдав селянам чимало шкоди. Через несприятливі метеоумови було повалено багато дерев, пошкоджені будинки. Потерпів і місцевий ФАП (на фото). Однак у Ганнопільській громаді розв’язувати проблеми  звикли одразу. Отож уже за лічені дні наслідки стихії були подолані.