Триває збір коштів, аби доправити додому тіла трьох альпіністів, котрі зникли під час сходження на гору Ельбрус 13 років тому.

Небайдужі  люди, колишні колеги загиблих альпіністів переказують кошти на картку ПриватБанку 5168742608501783  для  Герасименко-Сіверської Тетяни Сергіївни, дружини Геннадія Герасименка, керівника групи. Проте сума зібраних коштів залишається недостатньою, адже Поділля й Кавказ розділяють величезні відстані. Крім того, фінансування потребує організація доправки тіл загиблих.
Нагадаємо, що 21 лютого 2004 року хмельницькі альпіністи — 30-річний лікар міської лікарні Геннадій Герасименко, заступник директора ЗОШ № 29 президент обласної федерації спортивного туризму  Юрій Юхимчук  та студент Хмельницького університету 25-річний Сергій Возняк, двоє вінничан і киянин  вирушили в похід у гори Карачаєво-Черкесії. Планувалося, він стане тренувальним перед підкоренням  гори Тянь-Шань. Керівник групи Геннадій Герасименко мав неабиякий досвід, адже свого часу йому навіть доводилося підійматися на семитисячний пік Леніна у горах Паміру.
Після 21 лютого альпіністи на зв’язок не виходили. Як з’ясувалося  пізніше, не стали вони на облік у Карачаєво-Черкеському пошуково-рятувальному загоні.  Хоч процедура ця не обов’язкова, проте чимало підкорювачів вершин   підстраховуються саме так. Варто додати, що мобільний зв’язок  у кавказьких горах не працює, необхідний супутниковий телефон.
Коли у період з 8 по 11 березня альпіністи не подали жодної чутки про себе, колеги забили тривогу. Запасів бензину, сухарів,  круп, інших продуктів, знали чітко, вистачало лише до 11 березня. Розпочалися пошуки, в яких брав участь і Олег Гриндій, керівник Хмельницької міської федерації альпінізму. Обліт вертольотом, використання оптики не дали результатів. У розшуковій службі  стверджували, що складні погодні умови були не на користь відчайдушних хлопців.
Цього року через незвичну спеку в серпні-вересні, коли в горах активно танув сніг, облітаючи Ельбрус, на висоті майже п’ять з половиною  кілометрів у західній частині гори виявили тіла загиблих альпіністів — хмельничан Юрія Юхимчука, Геннадія Герасименка, вінничанина Віталія  Сидорука. Ще трьох, які входили до складу групи, в тому числі хмельницького альпініста Сергія Вознюка, досі не знайшли.
Гори послали цим мужнім чоловікам випробування, які вони, на жаль, не пройшли. Та в наших силах надати бодай якусь допомогу рідним загиблих, аби поховати дорогих їм людей на своїй землі.