Принаймні такими сумними  спостереженнями поділилися наші «кіборги» у Пісках з волонтерами обласного благодійного фонду «Патріоти України», які возили хлопцям продукти, одяг, оснащення й найважливіше їхнє замовлення — колеса до бронетранспортерів.  
«З моменту наших останніх відвідин, а було це за тиждень до цієї поїздки,  Піски дуже змінилися, — розповідають хлопці. — Домівки, хоч деякі ще були тоді вцілілі, вже чи не усі зруйновані вщент. З кількох тисяч жителів залишилося чоловік п’ять. До нас приходила місцева жінка. Просила… машину, щоб вивезти тіло її бабусі, щоб десь можна було спокійно поховати небіжчицю, бо ж тут це зробити нереально — постійні обстріли. Відома волонтерка Галина Алмазова їй допомогла. А ще ця жінка  просила у військового лікаря довідку про смерть…»
 У Пісках дуже (!) багато тварин. Особливо вони виходять чи то на прогулянку, чи то,  бідні,  у пошуках їжі вночі — налякані страшною стріляниною. А ще волонтери розповіли про лікаря з Хмельниччини з позивним Док, про  імпровізовану палату хірургії, розташовану в  не до кінця зруйнованому будинку. «Він зітре пилюку й штукатурку з обвалених стін на столі і зашиває, витягує осколки», — сумно переповідають побачене патріоти. А броньовик, який поранених возить, хлопці «Святим Миколаєм» назвали… Може, в назві тій, живе диво порятунку. Бо ж кожного чекають вдома. Живого!