Лісничий Плужнянського лісництва Ізяславського лісгоспу І.А. Жигадло, перебуваючи на охороні лісу, в обідню пору  виявив  автомобіль марки «Опель Комбо». Перекривши виїзд машині з лісу, він пішов  слідами незнайомців і незабаром   побачив, що один з браконьєрів несе на плечах дику козу, інший — дві рушниці в руках.

На вимогу лісничого зупинитися, хапуги кинули трофей та зброю і втекли. Він підібрав рушниці й одразу повідомив про браконьєрство районного мисливствознавця В. Ф. Рожкова  і головного лісничого підприємства В. П. Зайчука. На місце пригоди невдовзі прибули  мисливствознавець і дільничний інспектор, потім — наряд поліції і оперативний слідчий. Правоохоронці  вилучили дві гладкоствольні рушниці, а машину «Опель Комбо»  доставили евакуатором на штрафмайданчик Ізяславського районного відділку поліції. У  багажнику автомобіля виявили   ще одну  козулю.
 Оскільки квартал № 69 Плужнянського лісництва, де застукали браконьєрів, належить до природозаповідного фонду й входить до національного природного парку «Мале Полісся», правоохоронними органами порушено кримінальне провадження. Винні особи встановлені, ведеться слідство. А суд  вже виніс ухвалу про арешт машини та зброї.