Таку назву має повість відомої  подільської письменниці, радіо- і тележурналістки, громадської діячки  Оксани Радушинської, яку професорсько-викладацький склад міжнародного університету розвитку людини «Україна» у зверненні до Президента, прем’єр-міністра та міністра освіти і науки України запропонував включити до шкільної програми з української літератури для учнів 7 класу, для вивчення на уроках з позакласного читання.

У повісті, що побачила світ у  видавництві «Старий Лев» у 2015 році, розповідається  про дівчинку з інвалідністю. Авторка торкається тем «важких» підлітків, першого кохання, стосунків з однолітками й батьками; теми заробітчанства і дітей, залишених під опікою літніх родичів, проблем сучасних  села і міста, незаконних оборудок із привласнення земель, пошуку себе серед інших, боротьби з внутрішніми комплексами і перемоги чи цілковитої капітуляції перед ними. Усе це — на  тлі розповіді про життя 13-літньої Яринки,  котра після ДТП залишається сиротою, прикутою до інвалідного візка. Книга адресована читачам підліткового віку, а саме в цьому віці  формується система  людських, суспільних  цінностей.
Про цю пропозицію університету розповів ректор  Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна» Михайло Чайковський, який по праву вважає Оксану Радушинську гордістю  їхнього  навчального закладу. Адже вона  —  випускниця цього інституту, де навчається чимало студентів з особливими потребами. Авторці повісті   добре відомі всі проблеми, з якими зіштовхуються    люди з фізичними вадами.
 Оксані вдалося здобути величезну перемогу над хворобою. Своєю любов’ю до життя, гідністю і неймовірною силою волі тендітна талановита дівчина  відома на всю Україну.  Вона — лауреат численних обласних, всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів, володарка  гранта Президента України для обдарованої молоді, авторка 24 книг поезії та прози для дітей  та дорослих, а її радіо- та телепрограми давно завоювали серця подолян. З часу російсько-української війни Оксана — волонтер, організатор благодійних концертів для військових у зоні АТО та в госпіталях. Вона — кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, почесна громадянка м. Старокостянтинова.
«Мета нашого звернення, — підкреслив  президент університету «Україна», академік П. М. Таланчук, —  виховання у дітей та молоді, в українського суспільства  толерантного ставлення до людей з інвалідністю». До речі, університет «Україна» став першим вишем у нашій державі, який ще в 1998 році  відкрив двері до вищої освіти обдарованій молоді з особливими потребами. У 40 навчально-виховних підрозділах університету, зокрема в Хмельницькому інституті соціальних технологій, навчається 697 студентів з інвалідністю, що становить шість відсотків від загальної кількості  молоді з особливим потребами в усіх вишах України.
Лише  активною  позицією у справі захисту інвалідів   можна долати свідомість тих наших громадян, які звикли сприймати людей з фізичними вадами як маргінальних чи неповноцінних.  І виховання толерантності — це усвідомлена потреба якісного життя, гуманітарних цінностей  і милосердя усіх членів суспільства.