У Кам’янці-Подільському офіційно стартував туристичний сезон. Цим самим «перлина Поділля» широко відкрила ворота для гостей. А їх, за словами міського голови Михайла Сімашкевича, цьогоріч очікується понад 300 тисяч. Й не дивно, оскільки у місті – форпості Римської імперії часів  імператора Траяна, єдиному  в світі, котре розташоване на півострові площею   121 гектар,  яке має мальовничий каньйон віком 20 мільйонів років,   є на що подивитися та чому подивуватися. Адже окрім пам’яток архітектури, які за кількістю, після Києва та Львова, посідають третє місце в Україні, туристи мають можливість відвідати і насолодитися дійствами понад десятка неповторних фестивалів, котрі проводяться протягом туристичного сезону.

    Власне, три з них були презентовані  під час нинішнього заходу — міжрегіональний фестиваль краси,  професійної косметики, прикрас та аксесуарів «Ретро 30-50-х років», організований ГО «Спілка майстрів краси України», перший фестиваль малої авіації та фестиваль експериментальної археології «Історичний пікнік». Отож  кам’янчани та гості міста мали можливість помилуватися Кам’янцем з висоти пташиного польоту не лише з повітряних куль, а й з літаків. А  на території Старої фортеці змогли повернутися  в далеке минуле й побачити, як декілька сотень років тому зводили будинки, майстрували, ткали одяг та інші побутові речі.
   А  на головній  площі Старого міста на десятках виставок були  показані раритетні  речі — давні фотографії, книги, картини,  фотоапарати, велосипеди,  меблі, одяг. Тут навіть напрокат давали історичні костюми. Тому  впродовж дня по місту гордо прогулювалися панянки в традиційному одязі  різних епох.
Гарним доповненням ретрокартини стала колекція автомобілів від приватних колекціонерів міста та Тернопільського клубу ексклюзивних автомобілів «Ретрокортеж». Саме за їх участі   проведено благочинну акцію для дітей-сиріт.
Родзинкою відкриття турсезону став зафіксований рекорд України – найбільший сувенірний магнітик, який у 320 разів більший за звичайний. Як зазначила експерт Національної книги рекордів України Лана Вєтрова, вперше до реєстру в категорії «Найбільші предмети» внесли цей  магніт. Відтепер його  міні-копії   з технологією доповненої реальності можна завантажувати   у мобільний додаток layar та переглядати відео про Кам’янець,  дізнаватися, які події відбудуться тут найближчим часом.
Як і під час відкриття минулорічного туристичного сезону, цьогоріч  кам’янчани теж  не забули про тих, хто  зі зброєю у руках стоїть на захисті цілісності і незалежності України. Вони активно приєдналися до благодійної акції «За тиждень — Великдень!». Величезна корзина, розміром 2 метри  у довжину і понад метр у ширину, встановлена на Ратушній площі міста, була  вщент заповнена різноманітними щедрими гостинцями і відправлена на схід нашим воїнам.