Нещодавно Ярмолинецька дитяча школа мистецтв урочисто відзначила свій півстолітній день народження.

Майже п’ятдесят літ працює в школі Віталій Колодій, якого 2008 року жителі Ярмолинець обрали почесним громадянином селища. Викладав духові інструменти, був завучем і вже ось 30 літ очолює потужний  заклад, чиї випускники успішно продовжують навчання у  мистецьких та педагогічних вишах області, столиці, ближнього та далекого зарубіжжя. І плідно працюють: викладачами вишів, музикантами, художниками, диригентами, керівниками творчих колективів.
Серед його випускників — військові диригенти Віталій Гриськов та Олександр Колодій, скульптор Олександр Довгалюк, художник Арут Геворкян, професор музичної академії у місті Копер у Словенії Денис Маслюк, соліст симфоджазового оркестру Московського радіо та телебачення Володимир Трачук, соліст Львівського симфонічного оркестру Петро Макогончук та чимало інших.
За спогадом Віталія Колодія, викладачів-ветеранів, яких вшанували присутні, музична школа починалася із 58 учнів, які займалися у пристосованому приміщенні. Нині це — повнокровний мистецький заклад.
Зі святкової сцени рідну школу привітали сердечними словами, майстерним співом та музичним виконанням її відомі випускники: кандидати педагогічних наук, доценти Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка Олена Цибульська та Світлана Чабан, випускник Віденської академії музики, оперний та естрадний співак Іван Березовський, студент Київської музичної академії,  лауреат міжнародних конкурсів, акордеоніст Ярослав Дудар, композитори, співаки Вадим та Євген Гжегожевські... Подякували викладачам-наставникам за щасливу путівку в творче життя, за набуті знання та мудрі настанови.
І теперішні вихованці продемонстрували гідний рівень підготовки, артистизм та потужний потенціал у святковому концерті. Серед них — юні співаки, музиканти — переможці всеукраїнських та обласних конкурсів Юлія Сабодаш, Андрій Затерка, Настя Зубар, Яна Гайдучик, Дарія Бойчак... Завзяті дитячі і юнацькі колективи: ансамблі бандуристів, гітаристів, скрипалів, інструментальний, піаністи, вокальні і танцювальні колективи, хор школи. І, звісно, високий клас показали викладацькі колективи: народний аматорський інструментальний ансамбль «Музекслюзив» під керівництвом Григорія Іжевського та народний колектив вокальна група «Гармонія» під керівництвом надії Сапаргаль. До речі, це — заслужені педагоги, чиї імена золотими літерами вписані в історію школи.
Однією з кращих із 57 початкових мистецьких навчальних закладів області назвала саме школу в Ярмолинцях Таїса Стан, заступник директора обласного науково-методичного центру культури і мистецтва у своєму вітальному слові. І не лише тому, що в неї хороша матеріальна база, чудове приміщення і заклад має підтримку, сприяння від районної влади. Тут працюють віддані справі викладачі, які виховують талановиту юнь, відкривають шлях у світ музики, танцю, образотворчого мистецтва, навчають патріотизму і людяності. Почесними грамотами від управління культури, туризму, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації за багаторічну працю та досягнення нагороджено провідних викладачів: Надію Сапаргаль, Григорія Іжевського, Сніжану Школяр, Наталю Остапчук, Віталія Колодія. Відзнак і подяк удостоєно всіх викладачів, працівників закладу.