У галереї «На Проскурівській» обласного художнього музею відкрилася перша персональна виставка художниці з Кам’янця-Подільського Світлани Вербуховської.

Назва її — «Палітра» — об’єднала 17 живописних творів періоду 2013-2016 років, створених у техніці олійного живопису. Здебільшого це пейзажі — краєвиди рідного краю, зображені у різних настроях, у різні пори року, доби, за змінами погоди і освітлення. Відповідно, і назви робіт — «Квітень», «Перші дні весни», «Зимовий вечір», «Захід сонця»... Є у них, писаних з натури, споглядальне умиротворення і водночас природний рух, ритм: хмаринок на небосхилі, дерев і травинок, сколихнутих вітром, мінливих сонячних зайчиків у кронах дерев, стрімкої дороги під ногами мандрівника-спостерігача...
Полюбляє художниця, життєлюб і оптимістка, вдивлятися у красу, божественну довершеність, багатство кольорової гами квітів. Її квіти у пейзажних роботах — свіжі, динамічні, здається, випромінюють потужну вітальну силу, гармонію кольорів, бадьору мелодію — гімн життю, світлу, благодатному повітрю просторів. І навіть у натюрмортах, у букетах, виокремлених з природного середовища, як підмітила куратор виставки Маргарита Королевська, живописні квіти пані Світлани «дихають», мов захоплені поривом вітру («Цинії», «Гладіолуси», «Хризантеми»).
Народилася художниця у Кам’янці-Подільському, в родині відомого художника Сергія Вербуховського. У рідному місті закінчила художню школу, далі художнє училище за спеціальністю художник-оформлювач. А також Кам’янець-Подільський національний університет імені І. Огієнка, відділення образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, отримавши ступінь бакалавра. Працювала художником-оформлювачем, дизайнером у різних установах міста. А для душі писала з натури. У її доробку нині понад 300 художніх робіт різних жанрів у техніках олійного живопису, акварелі, пастелі. Світлана віддає перевагу реалістичному зображенню. Проте у роботах її відчувається і захоплення школою французького імпресіо- нізму. «Я нікого не наслідую, передаю на полотні те, що відчуваю, як сприймаю цей світ», — каже вона. А сприймає вона світ з оптимізмом і вважає, що існує одне захоплення — життям.