У переддень вшанування святого Миколая міська влада Хмельницького спільно з обласним академічним музично-драматичним театром імені Михайла Старицького розпочали різдвяний цикл святкових ранків та вистав для наймолодших.

Першими на традиційні театральні гостини запросили 450 діток із соціально незахищених, багатодітних родин разом з їхніми батьками. До сяючої красуні-ялинки в холі театру гостей скликав чарівними різдвяними мелодіями музичний оркестр, а різдвяними віншуваннями, колядками та щедрівками — веселі колядники. Хороводи малят з казковими героями покружляли довкола ялинки й попрямували в глядацький зал. І вже тут казкові герої — артисти театру та балету розіграли пригодницьку інтермедію, під час якої діти і танцювали, і змагалися у цікавих конкурсах, і загадки розгадували. А святий Миколай і різдвяний янгол закликали малят бути чемними, слухатися батьків, робити добрі справи.
З прийдешніми святами діток та їхніх батьків привітала керуюча справами міської ради Юлія Сабій, також багатодітна мама, і запросила до перегляду благодійної вистави “По щучому велінню” за п’єсою Марка Кропивницького, створеною за мотивами народної казки.
Чудова вистава у постановці народного артиста України, головного режисера Тернопільського театру Олега Мосійчука (до речі, це вже третя прем’єра у нашому театрі), здається, зігралася майстрами сцени на одному подиху. Колоритні, характерні казкові персонажі заінтригували дітей, а їхніх батьків повернули у добрі часи дитинства, коли віриш, очікуєш дива й воно стається! Що вже звиклі нині глядачі до видовищ, комп’ютерного монтажу, але тут захоплено сприймали трюки, придумані народною уявою віки тому і хитромудро відтворені на сцені. І самохідну пічку, на якій хвацький Хома приїздить у покої вередливої королівни, і відра з водою, що примандрували з ополонки до хати, і чарівну щуку-рибу, що скидається у руках Хоми та промовляє людським голосом, і дресировану змію, що слухається мага-фокусника...
Зрештою, глядачі вдячно аплодували казці з очікувано щасливим кінцем, де добро перемогло зло, щедрість душі підкорила жадібних та недоброзичливих і осяяла усі серця світлом любові, надії і добра.
Благодійне різдвяне дійство, як і годиться, завершилося врученням подарунків та фотографуванням біля різдвяного вертепу і ялинки.
За словами Юлії Сабій, подальші святкові ранки у театрі цими днями відвідають учні міських навчальних закладів, а ближче до Нового року різдвяні святкування відбуватимуться біля головної ялинки міста перед кінотеатром імені Т. Г. Шевченка.