На запрошення мерії іспанського міста Бургос, асоціації «Культура сучасного світу» та за погодженням з Міністерством культури України на Різдвяні  свята з творчою місією перебувала в іспанському місті Бургос народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» Кам’янець-Подільської  дитячої хорової школи та міського Будинку культури.

До речі, різдвяні  фестивалі в іспанських містах спрямовані на виховання дітей та молоді у християнському дусі, популяризацію кращих зразків хорової духовної та світської музики країн Європи.
«Журавлик» радував слухачів концертними програмами із 35 творів духовної світської музики.
Дорога до Іспанії пролягала через Польщу, Німеччину, Францію. Незабутніми були  оглядові екскурсії у Празі та Парижі.
Імпресаріо Альберто Дієз Бланко забезпечив 27 хористок, художнього керівника, концертмейстера Ольгу Гренівецьку, відеооператора-фотографа Ярослава Нетечу, перекладача Дмитра Назаренка, двох водіїв проживанням у хостелі «Бургос», де до наших послуг були представлені комфортабельні кімнати, смачне харчування.
Приємними зустрічами сповнені фестивальні дні. Юні хористки  Кам’янця-Подільського демонстрували свою майстерність перед жителями, туристами іспанських міст Бургос, Прадолуенго (провінція Бургос), Куельяр (провінція Сеговія),  Аревало (провінція Авіла). За 7 днів «Журавлик» дав 18 концертів.
Перший концерт у місті Бургосі відбувся у театрі «Клунія», культурний центр Франціско Салінаса зібрав біля 500 слухачів. Вишукана публіка надзвичайно бурхливо реагувала на кожний хоровий твір і вітала хористок гучними оплесками, вигуками «браво», а для творчого колективу – це найвища нагорода за працю. На професійному рівні зіграли  фортепіанні твори студентки Національної музичної академії ім. Петра Чайковського Олена Кухар, Марія Пастух. Порадувала слухачів академічним співом студентка Чернівецького обласного училища мистецтв ім.
С. Воробкевича Діана-Марія Марчук. Всі випускниці дитячої хорової школи і досі учасниці хорової капели «Журавлик». Всі надзвичайно зраділи тому, що в міській газеті  «Diario de Burgos», №40 від 30.12.2016р., зранку уже була стаття-анонс про «Журавлика» із заголовком «Ангельські голоси України в районі Гамонал (Gamonal)».
Завдяки теплій погоді  «Журавлики» здійснили Різдвяні анімації (оживлення) вулиць в районі Гамонал, Зона G: Еладіо Перладо, Сантьяго, Франциско Грандмонтанья у місті Бургосі. Всього дев’ять  концертів колядок  та щедрівок. Найбільше захоплення у публіки викликали колядки: «Свята ніч», «Повний благості » і знаменитий на весь світ «Щедрик».
Успішно пройшли концерти «Журавлика» в театрі «Глорієта», м. Прадолуенго, провінція Бургос; культурному центрі «Альфонсо де ла Торре», м. Куелья, провінція Сеговія; театрі «Кастілла», м. Аревало, провінція Авіла.
Надовго запам’ятається дівчатам, керівникам сердечна зустріч з мером м. Бургоса Хав’єром Лакальє, який подякував за різдвяні концерти «Журавлика» в Іспанії.
Після останнього концерту в м. Аревало ми побували у Барселоні. Перетнувши Словенію, зробили коротку зупинку на площі Героїв у столиці Угорщини Будапешті.
Вражень і емоцій у хористок безліч. Адже  не лише набули  творчого досвіду,  й познайомилися з культурою, побутом Іспанії. Ці гастролі  були першим виїздом за кордон.
Уже вдома ми дізналися приємну новину: 7 січня Національна радіокомпанія України у передачі «Обрії» розповіла про творчі здобутки «Журавлика».
Вдячність висловлюємо своїм спонсорам – батькам, які взяли фінансове забезпечення поїздки на себе.