Нещодавно відзначило свій 30-річний ювілей Дунаєвецьке літературно-мистецьке об’єднання ім. В. Бабляка «Сонях», в активі якого – згуртування, підтримка і розвиток багатьох творчих особистостей.

За три десятиліття творчий доробок об’єднання склав понад 60 видань, десятки перемог у конкурсах і на фестивалях, чимало персональних виставок, зустрічей із шанувальниками прекрасного як у районі, так і в Хмельницькому та за його межами.
Окрім літературного напряму, розквітають у рамках творчої спілки ще й інші обдарування. Представниками декоративно-ужиткового мистецтва є Оксана Цимбалюк, Світлана Денисенко, Віра Спірякіна, Людмила Чорна. Відвідують об’єднання і композитори та виконавці Віктор Николишин, Володимир Шкорбецький, Франц Чешньовський, майстер художнього фото – Олена Прокоф’єва та її син Богдан. Літературно-мистецьке об’єднання прийняло у свої почесні члени відомих на теренах Хмельниччини літераторів Володимира Шевченка, Йосипа Осецького, Івана Михайловського, Миколу Флінту. Виступаючи на урочистому заході, редактор Дунаєвецької районної газети – голова ЛМО «Сонях» Валентина Байталюк охарактеризувала досягнення колег і надала слово активним спілчанам Володимиру Захар’єву, Людмилі Веселій, Ользі Остапчук, Маргариті Шевернозі, Наталії Мазур, Євгенії Бучківській, гостям зібрання – Віктору Прокопчуку, Віталію Міхалевському, Йосипу Осецькому та іншим учасникам ювілейних урочистостей. Прозвучали чудові пісні у виконанні зовсім юних і дорослих співаків дунаєвецької землі.