Відбулося засідання комітету з присудження обласної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку. Ця премія присуджується з 2015 року. Нею відзначаються автори кращих поетичних збірок, які мають високий художній рівень, яскраві мовні засоби  та вирізняються новизною й оригінальністю форм та мотивів.

Лауреатами премії в минулі роки стали: Олександра Федунець (Ванжула) за літературно-художнє видання «Осіннього листя жмутик» (2015 р.) та Ніна Шмурикова за літературно-художнє видання «Я родом з листопаду...» (2016).
Цього року на здобуття премії були представлені автори таких книг: «Logos - імператив небесний і земний» Миколи Клеца (с. Малі Мацевичі Старокостянтинівського району);  «Червоні сльози України» Віталія Прокоповича (с. Мокроволя Білогірського району); «Ти не збудив, Тарасе...» Віри Пухніченко (смт Теофіполь); «Я — українка» Людмили Савчук (м. Хмельницький);  «Миттєвості життя» Яніни Ткачук (м. Славута).
Очільник комітету, голова обласної організації НСПУ Петро Маліш детально охарактеризував доробок кожного із претендентів. Після обговорення поетичних збірок, під час якого всі члени комітету висловили свої думки, найбільш вагомими визнані доробки членів Національної спілки письменників України Миколи Клеца та Людмили Савчук. Однак за результатами голосування одностайно прийняте рішення присудити премію імені Миколи Федунця за 2017 рік Миколі Захаровичу Клецу. Премія у розмірі 10 тисяч гривень буде вручена в День пам’яті Миколи Федунця — 20 червня.
Хотілося б звернутися до керівників культурно-освітніх закладів та членів творчих і громадських організацій, які, згідно з положенням про премію, мають право подавати  клопотання на її здобуття: підходити до визначення претендентів на звання лауреатів більш вимогливо,  відповідально й не рекомендувати на розгляд комітету відверто слабкі і непрофесійні збірки. А натомість радити авторам наполегливо працювати над удосконаленням майстерності володіння художнім словом.