Вишивка – наша  національна святиня, символ, який несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.
З метою популяризації національного символу бібліотечні працівники району ініціювали проект «Віньковеччина вишивана», метою якого стало відображення карти району за допомогою вишивки та створення справжнього символу єдності та генетичного зв’язку поколінь, любові і вірності прадавнім традиціям.

Ніжна матінко моя...
Віньковеччино моя – вишиванко,
нитка пісні солов’я,
нитка сонячного ранку.
Вишивальну естафету розпочали цьогоріч у квітні,  під час проведення на Віньковеччині обласного свята «Великодні дзвони».
Полотно передається із громади у громаду, від села до села, від майстрині до майстрині, які стібок за стібком, з великою пошаною вплітають у візерунок свою любов та відданість рідному краю.
Подорожуючи мальовничою Віньковеччиною, воно увібрало в себе народні традиції, частинку душі тих людей, які працювали над його створенням, та позитивний настрій усіх бібліотекарів.  Кожен куточок Віньковецького району на полотні відображено по-особливому, із зазначенням звичаїв та традицій, колоритом окремого  села.
Вишите полотно карти Віньковецького району «Віньковеччина вишивана» буде презентовано на святкуванні 26 річниці  Дня незалежності України.