В обласному центрі до Дня пасічника вдруге відбувся триденний фестиваль меду “Медовий Спас”.

Безліч локацій смачного свята, цікавих для гостей різного віку і вподобань,  розташувалися у парку культури та відпочинку імені М. К. Чекмана.
 Звісно ж, бажані гості  і винуватці події — пасічники-медівники з дарами від божих комах з Хмельниччини та сусідніх областей розгорнули духмяну виставку-ярмарок на центральній, Квітковій, алеї аж до самого майдану зі сценою. А медової продукції! Меди різних сортів і смаків, стільники, прополіс, перга, настоянки, медовуха, медовий квас, віск... Очі розбігаються, слинки ковтаються...

Традиційно медовиків привітали “Парадом бджілок”: юні танцівниці під акомпанемент муніципального естрадно-духового оркестру пурхали і робили “літаючі” па, наче справдешні метелики та бджілки.
А при вході у парк цілющими трав’яними чаями потік гостей пригощали працівники музею історії міста Хмельницького. Заодно знайомили зі стародавніми українськими подільськими одностроями з експозиції музею. Поряд бібліотекарі ЦБС та інших міських книгозбірень на імпровізованих пасіках і “Бібліотеках на галявині” запрошували на читання під відкритим небом, ігри та вікторини, книжкові фотосесії, конкурси малюнків. Вздовж алей пропонували розмаїття виробів майстри декоративно-прикладного мистецтва. Було безліч цікавих фотозон, де залюбки робили пам’ятні світлини дорослі і малята.
Для особливо допитливих  пропонувалися майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, створення ляльки-мотанки, розфарбовування разом з дітками медового печива кольоровою глазур’ю ... та ще безліч видовищ і розваг.
На кожному кроці частували медом, солодощами, яблуками!
Надвечір медовиків-бджолярів та всіх учасників, гостей привітав міський голова Олександр Симчишин.
Насамперед,  товариство схилило голови у хвилині мовчання в пам’ять про всіх українських героїв,  які віддали життя за волю України.
— Фестиваль “Медовий Спас”, який проводимо уже вдруге, для мене — особливий, — зізнався міський голова. Адже багато років тому у мене була ідея — максимально популяризувати наш край через медову продукцію. Нині Хмельницький стає центром меду, медової культури, завдяки цьому фестивалю. А в середині вересня у нас буде міжнародна конференція меду, на якій разом  з бізнесом, котрий експортує мед, обговорюватимемо, як найкраще розвивати культуру меду, виробництво та збут усієї медової продукції, як популяризувати український, подільський, хмельницький мед і бджолопродукти. Я переконаний: фестиваль меду — це та традиція, яка нині продовжується і буде жити у Хмельницькому ще дуже довго. Адже мед — це той продукт, який впродовж століть споживали українці, яким лікувалися, адже він дарує здоров’я.
Олександр Симчишин поздоровив зі святом медовиків, подякував, що відгукнулися на запрошення і взяли участь у фестивалі. Вручив дипломи учасникам і подарунки.
Дари садів та пасік освятив на честь Яблучного Спаса православний священик.
А фольклорні гурти з Летичівського та Волочиського районів подарували бджолярам та гостям  задушевний концерт.
Далі дійство перемістилося “Під вербу коло містка”, де під відкритим небом відбулася краєзнавча конференція, присвячена визначному українському громадському діячеві, просвітянину, пасічнику, бандуристу Костю Місевичу.
Увечері для молоді співав етногурт зі Львова “Йорій Клоц”.
Фестиваль тривав і на Яблучного Спаса, у суботу, а завершився у неділю урочистим підведенням підсумків конкурсу медовиків. Переможцем визнали уже традиційного учасника Василя Бараніцького з села Ладиги Старокостянтинівського району, який продав найбільше медової продукції.
У концертній програмі виступив  дитячий танцювальний ансамбль “Веселка” міського Будинку культури та гурт “Полікарп” з Києва, а також кобзар-бандурист Тарас Компаніченко.
Для наймолодших запропонували арт-терапію, рухливі ігри та розваги.
Солодке свято вдалося насиченим, ситим і багатим на враження!