23 серпня на площі перед  Будинком культури, що в центрі села Ленківці Шепетівського району, зібралися працівники сільської ради, культури, педагоги, а також небайдужі місцеві жителі, щоб урочисто відзначити День Державного Прапора. Звучали зворушливі слова з вуст ведучих та читців. Завітали на урочистості і односельці, учасники АТО Віктор Климчук та Віктор Костанецький. Саме їм і випала честь підняти Прапор України. З вітальним словом до ленківчан звернувся радник-консультант Ленковецького сільського голови В. І. Попович, який побажав всім присутнім гордо нести синьо-жовтий стяг по життю.

Урочистості з нагоди 26-ї річниці Незалежності України  продовжилися в приміщенні сільської бібліотеки. Змістовний тематичний захід під назвою «Моя Україна  — як мати єдина» підготували працівники та учасники художньої самодіяльності Ленковецького осередку культури. Згадували про історію створення Державного Гімну, походження Державного Прапора та Герба. Від представників влади слово мали керуюча справами  Л. Л. Печенюк та начальник відділу юридичних питань  З.  В.   Гусар.
Цікаво те, що впродовж заходів над усіма учасниками кружляла зграя голубів. А голуб — птах миру, тож нехай на нашій землі настане довгожданий мир.