таку назву має презентована нещодавно поетична збірка подільської авторки Неоніли Яніцької.

Нова книга, яку складають переважно вірші двох останніх років написання, – сьома в творчому арсеналі Неоніли Олександрівни. До неї увійшли поезії громадянського і філософського звучання, пейзажна, інтимна лірика.
 За доброю традицією, поетеса презентувала свій новий творчий здобуток у стінах Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Ведуча – заввідділом мистецтв книгозбірні Наталія Березюк охарактеризувала збірку «Сонцесвіт» Неоніли Яніцької, висловивши при цьому загальну думку: авторка вкотре засвідчила свій поетичний талант, в основі якого – висока образність, меткі метафори, хвилюючі рими. Її поезія надихає творчу уяву, тож недарма чудовим доповненням під час презентації стала участь у ній театру піску «Золота перлина» (керівник Оксана Мергут), виступи вокалістів – колективів Хмельницького музичного коледжу, аматорського ансамблю у складі Раїси Ремінної, Віктора Балецького та Ромео Толордави. Загальновідома мелодійність віршів пані Неоніли, вона не один рік працює з композитором Іваном Пустовим, іншими музикантами, і ці пісні мають успіх. До кращих творів належать «Золотий вальс», «Вишиванко моя, Україно», «Бузковий рай», «Озвися вітром»…
На вечорі-презентації звучала лірична та патріотична поезія у виконанні лауреата і дипломанта всеукраїнських конкурсів Ярослава Дмитрика. Слід підкреслити, що у новій книзі Неоніли Яніцької чільне місце посідають вірші, які є відгуком на болюче сьогодення: Майдан, АТО-війна, Небесна Сотня.  Не забула поетеса і про рідні стежечки, свою малу батьківщину. І ця сторінка її творчості знайшла свого вдячного читача та слухача.
Друзі бібліотеки і її працівники, студенти, колеги по перу, товариші щиро привітали Неонілу Олександрівну з виходом книги «Сонцесвіт», побажали нових творчих злетів.