Ще на початку року державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» у столичних верхах ставили діагноз — «невиліковне», тобто, збиткове, неефективне. Проте з призначенням виконуючого обов’язки генерального директора Ігоря Ткачука за останні півроку ситуація почала кардинально змінюватися. Підприємство довело: воно має величезний потенціал і готове піднятися на якісно новий рівень. Аби досягти цього, почали дослухатися до ідей та пропозицій кожного регіону. Більше того, І. В.  Ткачук взяв на себе зобов’язання побувати в усіх областях, аби особисто познайомитися з колективами, почути  тривоги і потреби людей. Минулого четверга він відвідав Хмельницьку дирекцію ДП «Укрпошта», спілкувався з її виконуючим обов’язки директора Олегом Барчишеним та поштовиками, поділився своїми думками стосовно перспектив.

ОЛЕГ БАРЧИШЕН ТА ІГОР ТКАЧУК.

Перш за все Ігор Віталійович повідомив, що зараз для «Укрпошти» найважливішою та найактуальнішою є безпека її працівників. Після трагічного випадку в Харкові, коли внаслідок нападу на поштове відділення загинуло троє осіб, уже розроблена відповідна програма, яка передбачає закупівлю належної амуніції, у тому числі і бронежилетів, встановлення засобів відеоспостереження, навчання людей тощо. Чітко віпрацьовуються і заходи щодо економічної безпеки.
Керівник також наголосив, що, попри існуючі чутки та плітки, «Укрпошта» залишається стратегічним підприємством, і ні про яку приватизацію не може бути й мови. А от що в обов’язковому порядку і в найкоротші строки треба зробити, то це повну інвентаризацію земель та майна.
Багато років поспіль підприємство зазнавало мільйонних збитків через корупційні дії попередніх очільників, у зв’язку з чим і було доведене до плачевного стану. Тепер, коли це явище остаточно викорінюється по вертикалі,  коли почали рахувати кожну копійку, результати просто вражаючі. До прикладу, лише на пальному, яке закупили за найдешевшими цінами в Україні,  вдалося зекономити майже 65 мільйонів гривень! Така ж історія і з папером, іншими витратними матеріалами. До речі, з ініціативи Ігоря Віталійовича «Укрпошта» першою у державі здійснила он-лайн закупівлі — відкриті і прозорі. Загалом, на його переконання, тепер, коли рівень електронної комерції зріс у рази і обчислюється мільярдами гривень, підприємство зобов’язане зайняти на цьому ринку свою нішу. А для цього, перш за все, потрібно як мінімум автоматизувати робочі місця, програмно їх забезпечити. Уже найближчим часом планується закупити 1300 комп’ютерів. Також цього року передбачено 10 мільйонів гривень на придбання автотранспорту для поштовиків.
Мають чималий прибуток поштовики і в зв’язку з суттєвим підвищенням тарифів на свої послуги. Це уже відбулося з листами та кореспонденцією, найближчим часом зросте майже на третину на розповсюдження періодичних видань. Але, відверто кажучи, якщо для когось це заробіток, то для газет такий крок стане непосильною ношею.
Серед факторів, які негативно позначаються на роботі підприємства, Ігор Ткачук, зокрема, вказує на недобросовісну конкуренцію і, насамперед, з боку «Нової пошти». Що й казати, «Подільські вісті» також неабияк потерпають через це явище, бо вкрай важко працювати і триматися на плаву, добросовісно відраховуючи до казни мільйони гривень податків і зборів, у той час, як так звані «колеги» відверто приховують прибутки і виплачують зарплати в конвертах. А «Укрпошта» лише за півроку сплатила до бюджетів усіх рівнів 600 мільйонів гривень.
Попри всі існуючі негаразди і труднощі, Ігор Віталійович закликав за будь-яку ціну зберегти поштову мережу в селах, особливо у найвіддаленіших. Бо в той час, коли повально закриваються лікарні, школи, дитячі садочки, для людей, особливо старих і немічних,  пошта залишається чи не єдиним острівцем цивілізації, справжнім порятунком.
Наостанок Ігор Ткачук запевнив, що зараз політика «Укрпошти» спрямовується на те, аби її сервіс та послуги жодним чином не поступалися європейським, а працівники мали гідну зарплату та належні умови для виконання  обов’язків. Особлива увага приділятиметься тим, хто проходив чи проходить службу в зоні антитерористичної операції, їхнім родинам і родинам загиблих бійців. Це уже тепер має бути чітко прописано у колективних угодах. Та для того, щоб втілити заплановане у життя, поштовики мають працювати як єдиний злагоджений механізм і прагнути до того, щоб бути беззаперечним лідером у своїй сфері.