За інформацією департаменту АПР облдержадміністрації, у 2015 році цукристих в області посіяли  27,5 тисячі гектарів — на 19 тисяч гектарів менше, ніж торік. Промислових обсягів висіву немає у Віньковецькому, Дунаєвецькому, Славутському, Деражнянському, Новоушицькому, Полонському, Кам’янець-Подільському районах. До 200 гектарів вирощують солодких коренів на Летичівщині та Ярмолинеччині.

Фахівці стверджують, що така ситуація склалася через низьку ціну на буряк, проблематичність ринків збуту та торішнє перевиробництво цукру. Звичайно, зменшення висіву може призвести і до здорожчання цукру цьогоріч, подейкують експерти. Проте у департаменті АПР запевняють, що потреби Хмельниччини у солодкій сировині цілком здатні забезпечити 25-26 тисяч гектарів площ.
А жнива в області тривають. Уже намолочено  понад 1,5 мільйона тонн ранніх зернових та зернобобових. Найкраще спрацювали аграрії Волочиського району. Тут уже завершили збирати і зернові, і бобові культури. Причому показники врожайності часто на лідируючих позиціях. Не відстають і сільгоспвиробники Дунаєвеччини, Чемеровеччини, де найвища урожайність зернових. Значних успіхів досягли аграрії Віньковеччини та Ізяславщини.