Два роки забуття та бездіяльності і лише місяць, мовби фенікс із попелу, постало і запрацювало виробництво. 27 серпня в Білогір’ї відбулося свято, адже занедбаний хлібозавод отримав друге життя завдяки відповідальному інвестору.

Не так давно ТОВ «Україна 2001» Вадима Лейві викупило підприємство, на яке вже давно всі махнули рукою і забули. Місяць пішов на відновлювальні роботи і диво таки сталося — хлібокомбінат знову готовий пекти, радувати людей прекрасною продукцією.
На урочисте відкриття відновленого хлібозаводу зібралися перші особи району, трудовий колектив і небайдужі мешканці Білогір’я. У привітальному слові з нагоди відкриття підприємства голова Білогірської районної державної адміністрації Алла Кузьменко побажала новим господарям хлібозаводу успіхів, швидкого розвитку і плідної праці: «Сьогодні на Білогірщині справжнє свято, адже останнім часом таких подій не дуже багато. Відновлення роботи хлібозаводу — це не лише створення нових робочих місць, це збільшення доходів до місцевого бюджету. Як керівник району я сподіваюся на соціальне партнерство і при цьому хочу запевнити, що влада тільки сприятиме становленню хлібопекарні. Адже діяльність такого підприємства — це запорука соціально-економічного розвитку району. Вадим Леонідович Лейві створив прекрасний колектив, спілкуючись з яким, я хочу запевнити вас, що наш білогірський хліб буде конкурентноспроможним на ринку.
У важкі часи, які переживає наша країна, розвиток виробництва і бізнесу — надзвичайно важливий показник розвитку і стабільного прогресу. Тільки обопільна співпраця влади на місцях та інвесторів може забезпечити динаміку росту соціальних та економічних показників в районах і області в цілому».
Вадим Лейві привітав трудовий колектив із початком виробничого процесу заводу і запевнив, що надалі підприємство стане надійним економічним підґрунтям району: «Дякую всім, хто прийшов сьогодні розділити з нами радість відкриття заводу. Ми плануємо розширювати асортимент продукції і збільшувати потужності.Те, що ми зробили, це тільки початок. Я впевнений, що вже найближчим часом тут буде створено, як мінімум, 70 робочих місць. Два роки завод не працював, та сьогодні завдяки сприянню влади, вкладу трудового колективу і нашій ініціативі ми спільно творимо майбутнє району, робочі місця, наповнимо місцевий бюджет і будемо випікати найсмачніший хліб в області. Моєю принциповою позицію завжди було те, що ми маємо самі займатися переробкою своє сільгосппродукції і створювати власний продукт».
Директор хлібокомбінату Надія Лепікаш вже ділиться думками щодо майбутнього розвитку заводу: в планах відкриття кондитерського цеху і виробництво білогірських булочок, тістечок, печива та інших смаколиків: «Сьогодні на ринок хліба виходить новий виробник — «Україна 2001» з екологічно чистою продукцією. Було би прикро, якщо би ми, маючи своє борошно, цукор, масло, не змогли це зробити. Ми хочемо що б ви повірили в нас і підтримали так, як це зробив Вадим Леонідович Лейві. А те, що наш продукт буде якісний та екологічно чистий, ми вам обіцяємо».
Урочисто перерізається червона стрічка і завод готовий до офіційного початку роботи. Вже дуже скоро апетитний аромат свіжого хліба заповнить і наповнить собою виробничі цехи. Зараз на підприємстві задіяні 24 працівники, але це лише скромний початок у порівнянні з грандіозними планами інвестора. Початковий об’єм виробництва — 10 тисяч буханок хліба в день. У подальшому цей показник збільшать до 20 тисяч.
Директор Надія Лепікаш проводить екскурсію на виробництві і розповідає про усі секрети білогірського хліба. Головний з них — дотримання стандартів виробництва і жодних розпушувачів чи якихось інших шкідливих домішок. У виробничих цехах працюють бактерицидні лампи — річ не з дешевих, але завдяки їм відбувається повне знезараження виробничого майданчика. Якість продукту — це візитівка виробництва.
Важливим моментом також є те, що на хлібозаводі повністю відмовилися від використання природного газу при випіканні хліба. Хлібопекарські агрегати працюють на соснових пелетах, що дає змогу зекономити на енергоносіях та здешевити продукцію.
Хмельницька область, як  і вся Україна, в умовах кризи гостро зіткнулася з проблемою безробіття. Вже створені і в подальшому заплановані робочі місця на хлібопекарні для Білогір’я — справжній подарунок долі. За скромними підрахунками, завдяки роботі хлібокомбінату, місцевий бюджет щомісяця буде додатково отримувати приблизно 100 тисяч гривень. Середня заробітна платня на підприємстві становитиме близько 4 тисяч гривень.
Наш аграрний край багатий різними ресурсами, які ми можемо використати як основу нашого розвитку та процвітання. Але в кожному конкретному районі позитивна тенденція для прогресу створюються тоді, коли є активна місцева влада і соціально відповідальний інвестор. Саме ці дві складові успіху поєдналися в Білогір’ї.
Є усі сподівання на те, що відкриття хлібозаводу ТОВ «Україна 2001» Вадима Лейві в Білогір’ї є першим кроком до більш масштабних соціально-економічних проектів не лише в Білогірському районі, а й в усьому північному регіоні Хмельницької області.