Починаючи із п’ятої ранку 28 серпня перед підприємством ТОВ «Білогір’я молокопродукт» вже зібралося чимало людей. Розлючені працівники товарно-молочних ферм «Україна 2001» вимагали від керівництва Білогірського молокозаводу негайно погасити заборгованість за здане ними молоко.

Зрозуміти людей можна: білогірські молочники заборгували більше 6,5 мільйонів гривень. Проведені раніше переговори не дали ніякого результату. Ще в березні керівництво молокозаводу пообіцяло сплатити борг,  аби тільки господарства продовжували відвантажувати молоко. Термін обіцянки давно минув, а гроші здавачі так і не отримали. Тож люди вийшли на попереджувальну акцію протесту.
Багатолюдне зібрання із самого ранку заблокувало в’їзд на підприємство. В людей логіка проста: їхнім господарствам заборгували кругленьку суму, а від цих коштів залежить продуктивність роботи і їхня подальша доля. «Не повертають гроші за молоко, тому мусимо протестувати», — каже Тетяна Гавчук. — «Якщо заготівельники не повернуть гроші, то можуть початися проблеми із виплатою зарплатні і на наших підприємствах».
Із виплатою зарплатні не все гаразд і на самому молокозаводі. Тут люди не отримують грошей з червня. Своїми власними негараздами завод створює чималенькі проблеми іншим підприємствам району, адже заборгували виробники молока не лише ТОВ «Україна 2001». Перший заступник голови Білогірської райдерж-адміністрації Микола Кабанов зазначає, що влада неодноразово зверталася до підприємства з вимогою розв’язати проблему із заборгованістю: «Ми хочемо знайти компроміс між сторонами конфлікту і вирішити це питання. Створені проблеми не повинні гальмувати економіку району».
На заблоковане підприємство протестувальники нікого не впускали і не випускали. Можливість проїхати дали тільки підводі з невеличкою бочкою: «Це людське молоко, нехай проїде!», — доносилося з натовпу. А от молоковозам і вантажівкам зась — тож водії терпляче чекають, бо розуміють біду людей.
Минає десята година ранку, люди все більше обурюються, а керівництво заводу навіть не побажало поспілкуватися з людьми, чи зустрітися з ініціативною групою. Нарешті на територію підприємства пропустили першого заступника Білогірської РДА Миколу Кабанова і начальника Білогірського РВ УМВС Тараса Гуменюка. Вони домовилися, аби хтось із представників керівництва заводу прийняв протестувальників. Обіцяли молочники вийти і поспілкуватися з журналістами, але після двох годин очікування стало зрозуміло, що розмови не буде. Виявилося, що з керівництва заводу на місці нікого немає, окрім головного інженера, який і прийняв вимоги ініціативної групи, але до людей не вийшов.
Що ж вимагали люди? Передусім, аби впродовж десяти банківських днів молокозавод погасив заборгованість, в протилежному випадку, зазначали вони, підприємство більше не отримає від господарств жодної краплі молока. Якщо до вимог не прислухаються, протестувальники знову зберуться під заводом і продовжать пікет, але тепер він уже буде безстроковим, поки вимоги не виконають у повному обсязі.   
Молочно-товарне господарство в селі Бережинці постраждало від платіжного бойкоту молокозаводу найбільше. Раніше господарство давало заводу близько чотирьох тонн молока за день. Тільки цьому господарству Білогірський молокозавод заборгував більше 2 мільйонів гривень. Неотримання коштів за продукцію серйозно гальмує розвиток господарства. Тут планували купити сотню тільних корів, збільшити зарплати тваринникам і встановити в корівниках нові пластикові вікна, готуючись до зимового періоду. «Нічого з цього немає», — розводить руками у напівпорожньому корівнику ветеринар Катерина Назарук, — «Молокозавод з нами не розрахувався і всі наші плани так і не було змоги втілити в життя. Як це: узяти молоко, і не заплатити?!”, — дивується жінка, — “Вони ж свою продукцію десь продають».
Цікаво, що власником ТОВ «Білогір’я молокопродукт» є екс-депутат «Партії регіонів» Руслан Бадаєв. Суто в «регіоналівському» стилі цей пан і веде бізнес, тільки от для чого нам в нашій області такі сумнівні «інвестори», які поводять себе, немов собака на сіні?
Генеральний директор ТОВ «Україна 2001» Вадим Лейві вважає що єдиний вихід — продовжувати акції протесту, аби «надоумити» власників молокозаводу: «Судитися з Білогірським молокозаводом — це марна справа. Ми не матимемо від цього ніякої вигоди. Підприємство «банкрут», йому немає чим віддавати борги. Власники засіли в Києві. У результаті судового позову ми не отримаємо нічого, окрім збанкрутілого підприємства. Ми неодноразово проводили переговори з власником заводу Русланом Бадаєвим, але всі його обіцянки виплатити борги виявилися обманом. Пропонували їм розрахуватися з нами продукцією молокозаводу, але вони також відмовилися. От таку дивну ситуацію ми отримали. Такі депутати раніше допомагали Януковичу розкрадати країну, і зараз  продовжують грабувати наших людей».
Зрозуміло одне: якщо власники «Білогір’я молокопродукт» не відреагують на вимоги трудового колективу ТОВ «Україна 2001» і чесно не виконають своїх зобов’язань, протистояння продовжиться. Незадоволення людей наростає, а новітня історія красномовно демонструє, що «регіонали» добре знають, що таке розлючені люди.