На понеділок, 21 вересня, аграрії Хмельниччини намолотили 1866 тисяч тонн зерна. Залишилося зібрати врожай ще на 34 відсотках площ.  Середня урожайність становить 53 центнери з гектара.
Вже майже завершують збирати гречку, активно молотять сою. Її на круг збирають у середньому по 16 центнерів. З майже половини зібраних площ, а це — 122 тисячі гектарів — засипали у силоси більше  двохсот тисяч тонн.
Продовжують поратися із соняшником. План виконали поки що на третину. Зібрали 28,8 тисячі тонн насіння з понад десяти тисяч гектарів. У середньому намолочують по 26 центнерів на круг.
У десяти районах області взялися за кукурудзу. Поки що врожайність її складає по 59 центнерів з гектара.
В Ізяславському, Красилівському, Теофіпольському та Чемеровецькому районах почали копати цукровий буряк. Проте результат дещо гірший, ніж торік:  по 410 центнерів з гектара проти 469 минулого року.
Триває посівна. Із 221 тисячі 300 гектарів запланованих під посіви площ нині засіяли озимими лиш трохи більше 90 тисяч гектарів. Озима пшениця посіяна майже на половині площі, а  от ячмінь і жито лише почали заробляти в грунт.