Згідно з розпорядженням Кабміну № 156-р «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Розвиток автомагістралей та реформа дорожнього сектору» на 2016 рік», автомобільну дорогу М-12 Стрий — Тернопіль — Кіровоград — Знам’янка капітально ремонтуватимуть за кошти іноземного кредитора — Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

― У розрізі Хмельниччини йдеться про ділянку автошляху від Голоскова до кордону з Вінницькою областю протяжністю 40 км, ― повідомив начальник Служби автодоріг краю Петро Гнидюк. ― На виконання цих ремонтних робіт у 2016 році передбачено 215 мільйонів 64 тисячі гривень. Проект розрахований на два роки. Всі необхідні документи ми вже підготували. Триває тендер для визначення інженера-замовника. Думаю, влітку матимемо і підрядника, який також пройде через процедуру відбору. Це може бути лише потужна організація, не виключено, що іноземна. В рамках даного проекту також завершать об’єкти реконструкції, які ми розпочали минулими роками. Це дуже цікавий проект, адже триватиме він згідно з програмою покращення безпеки руху на автомобільних шляхах. На Хмельниччині матимемо першу європейську дорогу.
За словами керівника, цьогоріч в Укравтодорі шляховики області представили свої пропозиції щодо капітального будівництва та ремонту чималої кількості об’єктів і за кошти державного бюджету. Проте їх передбачили лише на два: завершення другої черги будівництва обходу навколо Дунаєвець та розширення мосту через річку Мукша поблизу села Гуменці Кам’янець-Подільського району. Точні цифри вартості робіт будуть відомі після корегування проектно-кошторисної документації.
А от на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування краю дорожники надали київському керівництву пропозицій майже аж на 800 мільйонів гривень. Отримали ― 200 мільйонів 812 тисяч гривень, в тому числі на поточний середній ремонт — 104 мільйони. В першу чергу ремонтуватимуть найбільш аварійні ділянки автодоріг, зокрема: Стрий  — Тернопіль  — Кіровоград  — Знам’янка (35 млн. грн. ― 9 км); Житомир  — Чернівці (30 млн. грн. ― 7,5 км); Р-05 Городище  — Рівне  — Старокостянтинів (16 млн. грн. ― 4 км); Кам’янець-Подільський  — Сатанів  — Війтівці  — Білогір’я (10 млн. грн. ― 3,1 км); Ярмолинці  — Сатанів (5 млн. грн. ― 1,5 км); Татарів  — Косів  — Коломия  — Борщів  — Кам’янець-Подільський (4,5 млн. грн. ― 1,5 км); Гуків  — Дунаївці  — Могилів-Подільський (3,5 млн. грн. ―1 км).
― Також, майже сто мільйонів гривень передбачила держава на дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автошляхів області, ― продовжив Петро Гнидюк. ― Їх спрямуємо на ліквідацію ямковості, зимове утримання, встановлення дорожних знаків, розмітку тощо. Проте цих коштів дуже мало для нашої мережі. Адже маємо більше семи тисяч кілометрів доріг загального користування. Нинішнє навантаження на них великовантажним транспортом ― надзвичайно руйнівне. Область аграрна ― курсує потужна техніка. Маємо кар’єри, з яких возять каміння, пісок… Одним пересувним комплексом, на жаль, суттєво вплинути на перевізників неможливо. А контролюючі органи не поспішають боротися з порушниками… У дорожників ніколи не було на це повноважень.
Велику надію шляховики покладають на місцеві громади. Адже віднедавна закон дозволив їм фінансувати ремонтні роботи не лише на місцевих дорогах, але й на автошляхах загального користування.
― До нашої служби вже звернулася одна громада, яка готова виділити зі своєї казни півтора мільйони гривень для ремонту такої дороги, ― розповів Петро Іванович. ― Процедура (і для державної, і для місцевої дороги) така: на сесії місцевої ради прийняти програму розвитку доріг, затвердити розпорядника коштів, укласти угоду з власником дороги, направити документи до казначейства, відкрити рахунок і визначитися з підрядником. Служба автомобільних доріг контролює виконання ремонтних робіт. На сьогодні рахунки вже відкрили громади на Білогірщині, Ізяславщині, Красилівщині, Ярмолинеччині. В Ізяславському районі вже розпочаті роботи. Дорожники сподіваються, що у всіх районах і громадах області незабаром розпочнуться аналогічні процеси, адже дорогами загального користування їздять усі. Тому й ремонтувати необхідно спільними зусиллями.
Словом, перспектива у наших автошляхів є. І непогана. Тож будемо сподіватися, що ті віртуальні поки що гроші, які затвердили на Київських пагорбах, таки стануть реальними та, бодай, по крихті, але вдихатимуть життя у нашу одвічну біду.