Відколи хмельничани отримують платіжки за електроенергію, їм додалося стресів. Адже у тих папірцях показники використаних кіловатиків значно відрізняються від тих, які споживачі записали в розрахункові книжки. Скажімо, якщо я протягом місяця використала 250 кіловат і уже сплатила за них, то у платіжці, яка надійшла із запізненням, побачила уже показник 273 кіловати. А це вже інша сума, яку обчислюють працівники «Хмельницькобленерго», утворюючи борги. Тому споживачі скаржаться у редакцію газети.

«Як і чимало хмельничан, я намагалася з’ясувати, хто дописує зайві кіловати, маніпулюючи цифрами. А оператор «Хмельницьк- обленерго» намагається пояснити кожному про контролерів, які приходять тричі на місяць у житловий будинок і записують спожиту енергію згідно з показниками на лічильнику. Здавалося б, відповідь вичерпна, але обуренню споживачів нема меж. Жінка, яка стояла у черзі попереду мене, погрожує оператору вивести контролерів-шахраїв, яких ніколи не бачила, на чисту воду. Дістало!
Поки до мене дійшла черга, то я уже не протестую, хоча й оператор записує борги у розрахункову книжку. Вражає мене інша історія, яка виникла у зв’язку з подорожчанням електроенергії. Бо ж монополіст з надання послуг не помилував і тих, хто запізнився з оплатою».
«За лютий (у мене електроплити) за світло я розрахувалася лише 15 березня, бо були вихідні, та й ще пенсію отримала 11 березня. Проте мені до суми 350 гривень, яку я заплатила, нарахували борг більше ста гривень, — скаржилася пенсіонерка. — Пояснили: невчасно розрахувалася. Ті показники лютого перерахували за новими тарифами. Навіщо тоді лічильник, якщо у них своя арифметика? Та й платіжки я не отримала».
Пенсіонерка вкрай здивована таким свавіллям. Бо справді, дії працівників «Хмельницькобл- енерго» інакше як здирництвом не назвеш. Навіщо тоді помісячний облік? Адже контролер записав, скільки споживач використав електроенергії протягом лютого, має за неї, спожиту, сплатити ще за старими тарифами.
«Трапляється, що не встигаємо до 10 числа наступного місяця розрахуватися, бо причин багато — і хворіємо, і зарплату заборгували, а деякі отримують пенсію значно пізніше. Проте монополіст з надання послуг до зубожілих споживачів не має ані грама співчуття. Хоча вони, їхні годувальники, віддають чималі кошти за високі тарифи, але їм не догодиш. І лише за кількаденну затримку оплати за електроенергію безцеремонно залазять у кишеню пенсіонерки.
Але ж принципові працівники, вимагаючи від громадян дотримуватися терміну оплати, виконують свої обов’язки абияк. Пунктуальністю і не пахне — платіжки надходять із запізненням, рясніють підозрілими боргами. І це вкрай обурює споживачів. Тому вони й безперервно ідуть у «Хмельницьк- обленерго», бо таємні контролери крутять показниками, як циган сонцем. Хмельничан пригнічують не лише здирницькі тарифи, а й безправність й приниженість».
Хоча у надавачів послуг своя правда.
— Основним документом, — зазначив т. в. о. генерального директора ПАТ «Хмельницьк- обленерго» О. І. Козачук, — що регулює відносини між енергопостачальником та побутовими споживачами електричної енергії, є Правила користування електричною енергією для населення, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 1999 року № 1357 зі змінами. Зокрема, у пункті 20 цих Правил передбачено, що розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії є календарний місяць. Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну. При оплаті за рахунками оплата має вноситись у період, вказаний у рахунку для оплати спожитої енергії.
Оплату за спожиту електричну енергію приймає звичайний оператор чи касир банку, який навіть не є працівником ПАТ «Хмельницькобленерго». Він не може самовільно встановлювати тарифи та визначати розмір оплати, оскільки лише вносить надану йому споживачами інформацію у комп’ютерну програму, що здійснює нарахування автоматично.
При внесенні оплати після встановленого терміну, програма автоматично зараховує її як оплату за наступний місяць. Тобто, у випадку зміни тарифів, вже за новими цінами.
Звертаємо увагу, що на сьогодні жодних штрафних санкцій, пені чи будь-яких інших додаткових нарахувань за затримку оплати споживчої електричної енергії для населення енергопостачальник не нараховує. Для уникнення непорозумінь у оплаті за споживчу електричну енергію, споживачам лише потрібно дотримуватися термінів оплати.
Документом, що встановлює умови взаємовідносин між енергопостачальником та конкретним побутовим споживачем електричної енергії, є договір про користування електричною енергією. Він розроблений на підставі вимог Правил та містить усі основні права і обов’язки обох сторін договору.
Щодо «невловимих і невидимих» контролерів, то відповідно до договору про користування електричною енергією, енергопостачальник зобов’язується проводити не менше ніж один раз на 6 місяців контроль знімання показів приладу обліку, а споживач зобов’язується забезпечувати доступ представникам енергопостачальника до квартири або іншого об’єкта для обстеження приладу обліку, електроустановок та електропроводки.
Споживачі, які привітно відкривають їм двері, завжди можуть узгодити цифри оплачених показників з тими, що зніме контролер, і для них не буває сюрпризів у платіжках.
Непорозуміння, невідповідності та інші негаразди виникають тоді, коли споживач намагається щось приховати, не допустити контролера в оселю.Так може тривати місяцями, а в окремих випадках роками, а в результаті — не зрозумілі, на думку споживача, борги та проблеми, там, де їх не повинно було б бути.
На жаль, через особливості формування графіків контрольних оглядів, вони не завжди припадають на дні знімання показників приладу обліку самим споживачем.
Окреме питання, яке зачіпає за живе велику частину наших споживачів, є широке запровадження оплати за рахунками, виписаними енергопостачальниками. Завдяки їм, споживач отримує певну інформацію про нарахування за спожиту електроенергію, поточні тарифи, власну переплату чи заборгованість, тобто фактично кожен місяць автоматично проводиться звірка між споживачем та енергопостачальником. Рахунки споживачам електричної енергії виписуються з урахуванням контрольних оглядів.
Одне з найголовніших питань для споживача на сьогодні — тарифи на електричну енергію. Ні для кого у нашій країні не є таємницею, що вони є питанням загальнодержавного значення. Вартість електричної енергії для кінцевого споживача встановлюється центральними органами влади постановами, які є обов’язковими до виконання всіма енергопостачальниками держави всіх форм власності. Крім того, вони проходять експертизу та реєстрацію у Міністерстві юстиції України.
ПАТ «Хмельницькобленерго» намагається зробити зміни тарифів якомога безболіснішими для споживача. Товариство постійно удосконалює обслуговування споживачів, регулярно інформує про нові тарифи, зміни у законодавстві та можливості заощадити. На шпальтах «Подільських вістей» було надруковано статтю товариства щодо енергозбереження та переходу на споживання електроенергії за багатозонними тарифами, що є самим доступним та простим способом зменшення витрат на електричну енергію без втрат у комфорті. Перехід дозволяє заощадити від 50 до 60 відсотків вартості спожитої у нічний період електроенергії.
Для отримання докладної інформації щодо діючих тарифів на електроенергію, а також вирішення інших нагальних питань з електропостачання, споживачі мають змогу цілодобово звертатися у контакт-центр ПАТ  «Хмельницькобленерго» за безкоштовним телефоном 0 (800)50-50-62. Також ви можете отримати інформацію на офіційному сайті ПАТ «Хмельницькобленерго» www.hoe.com.ua.
Крім того, на сайті ПАТ «Хмельницькобленерго» можна створити «Особистий кабінет» побутового споживача. У ньому споживач може надавати показники лічильника, отримувати інформацію про власне споживання електроенергії, заборгованість за попередні рахунки, автоматично рахувати суми до сплати, сформувати рахунок для оплати за спожиту електричну енергію, за допомогою  Web-сервісу у будь-яку годину доби оплатити спожиту електроенергію, відстежити зарахування сплачених коштів і навіть одразу отримати акт звірки рахунків, який можна роздрукувати.
Можливо, ця вичерпна відповідь керівника допоможе уникати непорозумінь між надавачами послуг і споживачами. Та все ж хотілося б, щоб і контролери, які здійснюють щомісячний нагляд за показниками лічильника, «легалізувалися» і познайомилися з мешканцями будинків. Тоді і платіжне повідомлення ні у кого не викликатиме ані роздратувння, ані здивування.