З першого липня вступає в дію Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Він має покласти край діяльності житлово-експлуатаційних контор та започаткувати епоху об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На Хмельниччині, як і в цілому по Україні, цей процес супроводжує невизначеність дій, серйозні ризики та пасивність громадян.

Ідея переходу на ОСББ для Хмельниччини, звісно, не нова. В обласному центрі її досить успішно втілюють уже восьмий рік. А жителі райцентрів таких об’єднань бояться, мов Божої кари. Передусім тому, що через тотальне зубожіння не можуть узяти на себе відповідальність за належний догляд своїх застарілих будинків, у яких все і давно потребує капітального ремонту.
  Інша справа Хмельницький, який жваво обростає новобудовами і навіть займає лідерські позиції в Україні зі зведення житла для містян. Як правило, забудовники, вводячи житлові будинки в експлуатацію, відразу утворюють ОСББ. Якщо в 2015 році в місті було здано в експлуатацію 57 житлових будинків, то рівно стільки й було створено ОСББ. Всього таких об’єднань обласний центр сьогодні нараховує 268.
  Про цілковиту ліквідацію жеків усе ж не йдеться. На їх базі планують створити управляючі компанії та задіяти мережу управителів багатоповерхівок. Ними можуть бути фізичні особи, підприємці або навіть юридичні особи. Саме стосунки між управителями та мешканцями будинків і має регулювати вищезгаданий закон. Однак створення ОСББ є обов’язковою умовою.
  Якщо орієнтуватися, згідно з планами реформи, на перше липня, то фактично, в рекордні строки мешканці багатоповерхових будинків повинні створити ОСББ, відкрити рахунок у банку, вийти з жеку. Той, у свою чергу, повинен передати їм проектно-кошторисну документацію, скласти дефектні акти про технічний стан будинку.
  У Хмельницькому працює сім жеків, шість із них обслуговують від 150 до 200 будинків, сьомий – лише 57 будинків. Окрім того, діє ще й  житлова контора «Будівельник», що опікується 33 гуртожитками. Їх переведення на нові рейки – це справжній головний біль для місцевої влади. З   багатоповерхівками, яким лише вісім-десять років, особливих запитань не виникає, а от стосовно 40-50-річних, то знаків питань перед владою та самими мешканцями стоїть значно більше, ніж відповідей.
  Передусім серйозне занепокоєння викликають ліфти, термін експлуатації яких, а це за нормами 25 років, давно збіг. Таких аварійних ліфтів у місті нараховується 1200. А от закупівля нових не під силу не те, що пересічному населенню, а й міському бюджету. Реалії ж такі, що, як правило, мешканці старих будинків переважно пенсіонери, яких мізерні пенсії від держави загнали в глухий бідняцький кут. Змушувати цих людей створювати ОСББ, — як мінімум, цинічно.
  Як прокоментував ситуацію заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук, міська влада не може і не буде заганяти в ОСББ таких людей силою, і в будь-якому разі на призволяще їх не залише.
  Усе ж місто має, на думку фахівця, чималий позитивний досвід діяльності ОСББ, а сама ідея є досить хорошою. Все залежить насамперед від порядності та кмітливості того, хто його очолив. Серед переваг таких об’єднань Анатолій Макарович відзначає те, що згідно з чинним законодавством вони рахуються неприбутковими організаціями. Їх не мають права перевіряти ні прокуратура, ні міліція. Контроль за рухом коштів здійснюють самі мешканці, які визначають необхідний розмір пайових внесків. Та й самі мешканці будинків, які майже стовідсотково приватизували свої квартири, нарешті зможуть відчути себе господарями багатоповерхівки.
  Більше того, жеки давно себе і морально, і матеріально дискредитували. Десятиліттями вони не мають належної підтримки і від держави. Вже два місяці, як працівники Хмельницького жеку № 6 не отримують заробітної плати. Як зізнався його керівник Володимир Головко, за свою посаду він ніколи не тримався, швидше відчував себе всі ці роки людиною, яка віддавала себе в жертву сотням невирішених людських проблем, які навалювалися на його плечі кожного дня, починаючи з восьмої години ранку. Тож бодай якимось змінам на краще був би тільки радий.
  Наступною серйозною проблемою є колосальна заборгованість по пільгах та субсидіях. Якщо в Україні за чотири місяці вони складають більше 17 мільярдів, то в Хмельницькому — 68 мільйонів. Тобто, субсидії нараховані, віртуально кошти є, та держава жекам їх не відшкодовує. Численні звернення депутатів Хмельницької міської ради до уряду та Міністерства фінансів залишаються поза увагою.
  На жаль, і в реалізації нового закону на місцях панує повна невизначеність.
  «Моя думка така, що ми повинні були ще з першого травня попередити працівників всіх жеків про їхню ліквідацію. Згідно із чинним законодавством про звільнення вони повинні знати за два місяці наперед. Однак ясності наше профільне міністерство і досі не вносить. Незважаючи на те, що законодавець — Верховна Рада зобов’язала Кабінет Міністрів розробити порядок впровадженння Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», однак цього так і не зроблено. Тож вчасне виконання закону під великою загрозою», — зазначає Анатолій Нестерук.
  Як бачимо, одна справа закон прийняти, інша – його реалізувати. У підсумку жителі будь-якої територіальної громади повинні відчути, як робить цей закон їхнє життя кращим, комфортнішим. Для чого ж тоді вони обирають законотворців? Можливо, років за десять ми й зможемо належно оцінити ті кардинальні зміни, які переживає житлово-комунальне господарство, та поки що Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» сіє серйозні суперечності.