Кабінет Міністрів розробив і затвердив умови надання розстрочки за платежами, зокрема, з оплати послуг  централізованого опалення. Це стосується споживачів, які не  отримують адресні субсидії.

Для одержання розстрочки споживач повинен написати заяву. Передбачається, що споживач може щомісячно здійснювати 50 відсотків оплати від нарахованої суми. Решта рахунку повинна бути оплачена рівномірно з квітня по вересень вже наступного року, тобто до початку опалювального періоду. Урядовці впевнені, що такий механізм дозволить споживачам, які не претендують на отримання субсидії, зменшити своє фінансове навантаження протягом зими.
 За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, система оформлення розстрочки для оплати послуг центрального опалення повноцінно запрацює у середині листопада. Щоб розробити механізм дії цього рішення, необхідно внести зміни до кількох постанов Кабміну. Система комунальної розстрочки буде реалізовуватися не через соціальні служби, як, приміром, субсидії, а через підприємства теплокомуненерго. Урядовці вважають, що розстрочка допоможе споживачам, які не в змозі відразу сплатити за отримане тепло, зробити це протягом року.
Народ жваво відгукнувся на прийняте рішення про комунальну розстрочку. Одні радіють, бо зможуть сплачувати непідйомні тарифи частинами протягом року. Інші ж, навпаки, критикують. А що хорошого, мовляв, в тому, що час страти, так би мовити, відтягують? Адже радикально нічого не змінюється. Просто за людиною висить борг. Хоча, він би, може, висів все одно, тільки, приміром, на кредитній картці, з якої довелося би брати гроші для оплати теплопостачання. Як не крути, а по суті нічого не зміниться. Хіба що, може, обурення і гнів людей не досягнуть піку, бо та сама розстрочка їх трохи пригасить. Але, скажу вам, тліюче невдоволення не набагато краще, бо воно, набравши сили від безвиході, від постійного  відчуття вічного боргу, може такої сили набрати, що наслідки вибуху годі  й передбачити.
 Крім того, окремі експерти зауважують, що ніхто не думає, як оця система розстрочених платежів вплине на стан нашої економіки.
 Втім, як би не було, нині маємо чекати остаточно розробленого механізму. Тоді й побачимо наскільки легшим стане наше життя.