Звертали увагу, як доволі часто викликане таксі невловимим порухом руки водія перетворюється на звичайну автівку? Р-р-раз і «шашечки» зникають з даху машини — ховаються десь у її нутрощах. Містика. Хоча наші водії швидше не чарівники, а супермени. Бо хто ще може сісти за кермо маршрутки о 5-6-ій ранку та ганяти містом до 23-ої? Лише надлюдині таке до снаги, бо ж законодавство дозволяє безперервно працювати шоферу лише дев’ять годин. Хоча ні, вони боги. Боги якогось індійського пантеону, що передбачає наявність кількох пар рук. А як інакше пояснити той факт, що в багатьох районах Хмельниччини водії водночас керують кількома автобусами. Принаймні так за документами: два автобуси поїхали різними маршрутами, а виявляється, що оформлений на роботу лише один шофер. Без другої пари рук, як мінімум, таке божественне диво й не поясниш.
Сфера перевезень одна з найбільш «тінізованих» в області. Щоб хоч трохи навести лад, щопонеділка в кабінеті першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбуваються робочі наради за участі представників поліції, фіскальної служби, Укртрансбезпеки тощо, присвячені легалізації цього ринку. Після однієї з нарад ми вирішили докладніше поспілкуватися з начальником управління Укртранс- безпеки у Хмельницькій області Віталієм ДЗЮБОЮ.  

— Віталію Петровичу, наскільки легалізована на Хмельниччині сфера перевезень? Чи можливо подолати у ній «тінь»?
— З цим ми боремося і вже досягли певних результатів. До прикладу, ви звернули увагу, що вже немає нелегалів «на кругу» біля заводу «Темп» — перевізників, які їздили до Красилова та Старокостянтинова. Всі маршрути наразі легалізовані: хтось отримав ліцензію, хтось, злякавшись штрафів, припинив діяльність. З травня дев’ять перевізників «на кругу» вийшли «з тіні». Не будемо забувати, що пріоритетним напрямом управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області є безпека перевезень.
— А де в області ще масово збираються нелегали?
— Таких місць чимало. Якщо говорити про обласний центр, то, як у нас кажуть,  на «зупинці номер п’ять» біля маслозаводу. В області — це в Городку «на кругу», в Летичеві біля автостанції, Кам’янці-Подільському в районі ринку тощо. Але, повторю, ми їх поступово виводимо «з тіні». Бо штрафи, а це 17-34 тисячі гривень за нелегальну діяльність не дуже-то й хочеться платити — простіше отримати ліцензію. Бо суди приймають рішення на нашу користь — накладають штрафи. Покарали великою гривнею кількох перевізників, вони та інші, до яких дійшла ця інформація, легалізувалися або полишили роботу. Причому, хочу зазначити, підприємцям не стільки завдає клопоту ліцензія: сплатив одного разу 1400 гривень і працюй все життя, як клопіт із податківцями — ходи до них, заповнюй папірці тощо. Принаймні вони так кажуть. Загалом же з початку року ми легалізували майже чотири сотні перевізників.
— Зрозуміло, що є «тіньові» маршрути. Але ж є й легальні, а на них працюють неоформлені водії. Скажімо, нещодавно в адміністрації говорили, що в Дунаївцях за документами на дві машини припадає один водій.
— Це проблема не тільки Дунаєвець — загальнообласна. Так, водіїв не оформляють офіційно на роботу, а тому виникають такі дивні ситуації. З цим ми також боремося, а штрафи й інформація про них швидко поширюються, тому власники маршрутів поступово намагаються виходити «з тіні». Загалом з початку року працівники управління склали 962 акти, з них 189 — на «нелегалів». Звісно, робота не йде так швидко, як хотілося б, бо в нас лише п’ять інспекторів на всю область. Охопити водночас усе банально не вистачає робочих рук, але з «тіні» поступово виходять і перевізники, і таксисти, і міські маршрутники.
— А що з маршрутниками теж є проблеми? Здається, що всі вони працюють, отримавши перемогу на тендері.
— Ні, з самими маршрутами все гаразд! Проблема в іншому. Згідно з чинним законодавством, водій має право працювати не більше сорока годин на тиждень, причому не більше дев’яти годин на добу. В нас же як іноді буває? О шостій ранку шофер виїхав з автопарку і до ночі возить пасажирів, що заборонено нормативними документами. Ми їх перевіряємо годині о сьомій вечора. Чи змінився він із напарником. Так що й тут наводимо лад.
— Ви казали, що найбільша «тінізація» в обласному центрі за рахунок таксистів. А тут лад вдається наводити?
— Так. І хоча ринок таксі доволі складно обрахувати — хтось лише зрідка виходить на роботу, хтось постійно працює, але орієнтовно наведу такі цифри. Перевірками ми досягли того, що рівень легалізації цьогоріч з травня зріс від двох відсотків до п’ятнадцяти нині, а взагалі по області легалізовано в межах сорока відсотків так званих нелегальних перевізників. Вважаю, що це певний прогрес. Хочу наголосити, що в цьому напрямі в нас гарна співпраця з таксі зі служби 65, 700-400. Сподіваюся, й з іншими службами також знайдемо порозуміння та наведемо лад на ринку. Бо ще раз скажу: один раз отримав ліцензію — працюй без жодного клопоту.