Протягом цього року Теофіпольський РЕМ стабільно утримує лідируючі позиції в ПАТ ЕК «Хмельницькобленерго» за рейтинговими показниками, а портрет директора підрозділу Василя Борболюка занесений на Дошку пошани компанії.

...У затишному і зі смаком умебльованому директорському кабінеті розглядаємо привезений із Австралії бумеранг, який також має тут своє місце — чи то як заокеанський екзотичний сувенір, чи як постійне мовчазне нагадування керівникові про його відповідальність, адже будь-який невірний крок, зроблений сьогодні, може повернутися неприємностями у майбутньому.
— У чому секрет успіху? — запитую Василя Борболюка. — Адже не можна отак просто утримувати лідерство у рейтингу компанії? Ваші колеги в інших РЕМах також люди освічені і працьовиті...
Василь Миколайович на якусь мить замислюється, аби зібратися з думками, а тоді каже:
— А немає ніякого секрету — є просто згуртований колектив! Його формування — то постійна робота. Бо потрібно підібрати на посади саме таких людей, які здатні професійно і відповідально виконувати службові обов’язки. І не секрет, що є потреба у спеціалістах з вищою профільною освітою. На жаль, нині молодь віддає перевагу спеціальностям економістів, юристів, вчителів. Але є й люди, які мають бажання працювати в енергетиці. Вони спочатку навчаються в учбовому комбінаті компанії, а потім заочно у вищих навчальних закладах. Але весь наш інженерний технічний персонал має вищу освіту.
Василь Борболюк очолює Теофіпольский РЕМ близько п’яти років. І на цій посаді, аби добитися успіху, йому знадобилися такі риси характеру, як господарність, наполегливість, ощадливість, уміння працювати з людьми, відчувати їх настрої. Бо ж обслуговують теофіпольські енергетики нині 426 кілометрів ліній 10 кіловольт (ПЛ-10 кВ) та 513 кілометрів ліній 0,4 кіловольта (ПЛ-0,4 кВ). А ще 223 трансформаторних підстанції. Абонентами є понад 400 юридичних осіб та 10100 побутових споживачів. За останній місяць рівень розрахунків за спожиту електроенергію сягнув ста відсотків. А з початку року цей показник складає 99,5 відсотка. Та до кінця грудня планується «дотягти» до ста відсотків, аби й рік завершити без заборгованостей.
Протягом року, що минає, план капітального ремонту і  технічного обслуговування мереж виконаний, а за деякими позиціями навіть перевиконаний. Так, відремонтовано 46,5 кілометра ПЛ-10 кВ, замінена 61 дефектна опора та 137 ізоляторів, розчищено 58,9 кілометра трас та відремонтовано чи замінено сім роз’єднувачів. Відремонтовано 13 кілометрів ПЛ-0,4 кВ та замінено 4,2 кілометра дротів, 90 дефектних опор та 478 ізоляторів. Розчищено 97,2 кілометра траси. Чималий обсяг робіт виконали енергетики й на ТП-10/0,4 кВ, замінено також два і відремонтовано шість силових трансформаторів. І це за умови, що місцевий підрозділ є одним із найменших в компанії як за структурою, так і за чисельністю персоналу. Адже за штатним розписом у ньому — 73 чоловіки. Однак сьогодні три працівники проходять службу у Збройних силах України.
Споживання електроенергії  в районі, незважаючи на підвищення тарифу, з кожним місяцем збільшується. Пояснюється це тим, що у людей з’являються все нові побутові прилади. Та й зростання ціни на газ також впливає на споживання електроенергії.
— Найгострішою проблемою нашого РЕМу нині є необхідність модернізації мереж, — каже Василь Миколайович. — Тому що постійно зростає навантаження. Поки що вдається підтримувати мережі у задовільному стані. А якість нашої роботи цього року жорстко оцінювала листопадова негода. У тих складних умовах виявилося, що мережі, електроопори і підстанції витримали, а основні пошкодження і обриви дротів трапилися через падіння високих дерев і великих гілок. І навіть у тих місцях, де були розчищені траси, дотримані охоронні зони, в результаті сильних поривів вітру, гілки відносилися на великі відстані, що й спричиняло пошкодження мереж.
Потрібно відзначити, що і з тими пошкодженнями, яких зазнали мережі, ремонтні бригади РЕМу справилися оперативно, адже давно минули складні часи, коли не вистачало пального для транспорту чи не було потрібного інструменту і матеріалів.
 — До речі, нещодавня негода наочно продемонструвала правильність рішення про організацію в компанії Контакт-центру, — продовжує Василь Миколайович. — Адже раніше в екстремальних ситуаціях, спричинених складними погодними умовами, через численні дзвінки диспетчер не міг виконувати своїх прямих обов’язків у повному обсязі, оскільки змушений був спілкуватися зі споживачами. А тепер у нього значно більше часу, бо замість того, щоб приймати повідомлення про пошкодження, має можливість правильно організувати свою роботу. Контакт-центр — підняв роботу зі споживачами на новий якісний рівень.
Особливу увагу приділяють теофіпольські енергетики скороченню втрат електроенергії. Цей показник виконаний на 130 відсотків. А при середньому нормативі втрат у 12 відсотків він фактично складає 11,5.
— Якщо в кінці минулого — на початку цього року  ми навіть не виконували нормативу по втратах електроенергії, то у жовтні-листопаді цього року уже перевиконуємо, — розповідає заступник директора Теофіпольського РЕМу по збуту електричної енергії Віктор Куц. — Аби покращити цей показник, зібрали колектив і пояснили людям, що від кожного залежить результат роботи всього підрозділу. Оскільки ж тепер не лише в нашому РЕМі, але й по компанії загалом, основне споживання електроенергії припадає на побутових споживачів, то має бути особливий контроль саме побутового абонента. Це — важко, адже потрібно прийти до кожного споживача, зняти показники лічильника, доставити йому рахунок, проконтролювати оплату.  Але люди це зрозуміли і тому є позитивні        результати. Таким чином всі показники, які доводяться керівництвом компанії, ми виконуємо. Минулого місяця провели 14 рейдових перевірок, склали дев’ять актів про порушення правил користування електроенергією. За результатами перевірок у залежності від способу позаоблікового споживання електричної енергії і терміну, нараховані значні суми штрафів: 4,  5, 16, 17, 60 і 130 тисяч гривень.
І з ким би із керівників РЕМу не довелося спілкуватися, всі стверджували, що успіх став можливий лише завдяки сумлінній праці всього колективу: ветеранів, молодих працівників, майстрів, рядових виробничників, які вболівають за доручену їм справу. А серед кращих начальники дільниць Ю. В. Гандзюк і В. М. Бурлак, юрисконсульт О. В. Ковальчук, електромонтери Є. А. Шарук, А. П. Герега та В. М. Пирожок, економіст С. А. Гуль, машиністи автовишок В. С. Шалай і В. В. Гонюк, диспетчер О. А. Сапун.
І в планах на майбутнє нічого сенсаційного не передбачається, бо ж мають намір енергетики робити все від них залежне для надійного постачання електроенергії споживачам, впроваджуючи тим самим в життя головне гасло «Хмельницькобленерго»: «Споживач — найвища цінність Компанії».