Сільське господарство — це продовольча безпека держави. Це прекрасно усвідомлюють у країнах Євросоюзу. Тому там завжди підтримували цей сектор  економіки, надаючи допомогу та дотуючи своїх сільськогосподарських виробників.  Українські ж аграрії, на жаль, за останні роки втратили опіку  держави. На сьогодні не діє жодна з державних програм, які підтримували б вітчизняних сільгосптоваровиробників. Натомість вводяться нові ставки оподаткування, яких не було в попередні роки. І це при тому, що експорт сільськогосподарської продукції приносить державі половину валютної виручки.

Як каже директор ТОВ «Святець», голова Асоціації сільськогосподарських підприємств Хмельницької області, депутат Хмельницької обласної ради Василь Мастій, «всі проблеми сільгоспвиробників знаходяться в Києві, а державна підтримку на посівну в цьому році склала нуль цілих нуль десятих».
На сьогодні ТОВ «Святець» є потужним агроформуванням і належить до невеликої кількості тих, яким потрібна не тільки земля для обробітку, але й села, люди, які в них проживають. А це, напевне, тому, що директор товариства В. Мастій родом із села Святець. Тому в сезон у ТОВ «Святець» працює понад чотири з половиною сотні людей з усієї округи. І саме товариство опікується соціальною інфраструктурою села і потребами сільської громади.
Незважаючи на те, що тут важко працюють (займаються рослинництвом зернової групи, овочами, постійно збільшуючи врожайність, розвивають тваринництво, маючи чималу свиноферму, молочне, зокрема і дійне стадо корів, ВРХ), однак отримувати стабільні прибутки для розвитку і організації переробки сільськогосподарської продукції не вдається через постійне зростання вартості енергоресурсів, палива та збільшення податків.