Авжеж, на ті гроші, які, мов лавина, сипатимуться  у них після прийняття пенсійної  (якої уже за рахунком?) реформи у жовтні.

Всім нам уже вуха протуркотіли: уряд запропонував проект пенсійної реформи, і у жовтні його повинна схвалити Верховна Рада. Як кажуть самі урядовці, ця реформа дозволить підвищити пенсії без збільшення пенсійного віку (на даний момент він становить 60 років для чоловіків і 58 років для жінок). Людина може претендувати на трудову пенсію, коли у неї є необхідний страховий стаж — 25 років для жінок і 35 років для чоловіків. Якщо ж у вас, приміром 15 років страхового стажу, то ви змушені будете йти на пенсію у 65 років. Але якщо маєте гроші, то держава дозволяє вам придбати цей стаж у неї ж самої (але не більше, ніж 5 років): всього 704 гривні за місяць (8448 гривень за рік і 42240 гривень за 5 років). Чомусь впевнена, що ця ідея дуже сподобається нашим мільйонерам, бо що там для них якихось сорок тисяч! А ось отримувати мізерну пенсію — це справжній шик!
Уряд пропонує також з 1 січня 2018 року відмінити право виходу на пенсію за вислугою медикам, освітянам, механізаторам, машиністам (нині вони можуть це робити, якщо мають 30 років роботи за фахом і досягли 50-річного віку.
А ось для людей, які працюють у шкідливих умовах за списками професій № 1 та № 2 (це шахтарі, металурги, хіміки тощо), право дострокового виходу на пенсію поки що зберігається.
Далі. Уже з 1 жовтня цього року обіцяно осучаснити пенсій. Не будемо поки що вдаватися у подробиці, але це дасть можливість підвищити пенсійні виплати мільйонам громадян — від 200 і аж до 1000 гривень.
З 1 жовтня вирішено (не чекаючи 1 грудня) достроково підвищити соціальні стандарти. Внаслідок цього мінімальна пенсія зросте з 1312 гривень до 1373.
І ще одна довгоочікувана звістка: з 1 жовтня обіцяють нарешті скасувати 15-відсоткове зниження пенсії для працюючих пенсіонерів.
Оце, власне, такі штрихи до пенсійної реформи, запропонованої урядом. Ми, звісно, продовжимо розмову про це. Дамо роз’яснення фахівців, думки експертів, думки самих пенсіонерів і тих, хто лише збирається на пенсію.
Будьте з нами. Разом чекатимемо кращих часів. І гідної пенсії...