Ціни на споживчому ринку області в травні порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,1 відсотка, а України (без урахування тимчасово окупованих територій на півдні та сході держави) — на 1,3 відсотка.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої збільшилися майже на два відсотки. Найбільше подорожчали овочі, фрукти та свинина; дещо — пшоно, пластівці вівсяні, м’ясо птиці, хліб, риба та продукти з риби, рис, крупи ячні, борошно пшеничне, яловичина, кондитерські вироби з борошна, кисломолочна продукція, макаронні вироби, цукор. Водночас суттєво подешевшали яйця (на 13,3 відсотка), крупи гречані, молоко, сметана, олія соняшникова, сири, сало, — повідомили в головному управлінні статистики у Хмельницькій області.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби збільшились на 2,8 відсотка. Одяг та взуття подешевшали.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива відбулось в основному за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 17,3 відсотка, каналізацію — на 9,8, природний газ — на 1,2, а також цін на утримання та ремонт житла  на 1,4 відсотка.
Ціни на транспорт у цілому не змінилися. При цьому вартість автомобілів та перевезень залізничним пасажирським транспортом незначно зменшилась, ціни на пальне та мастила навпаки дещо зросли.