На Хмельниччині операція «Урожай-2017» додала до місцевого бюджету понад 3,5 мільйона гривень.

За результатами відпрацювання сільгосппідприємств, яке проводиться у рамках операції «Урожай-2017», фахівцями Державної фіскальної служби області до оподаткування залучено 6650 гектарів орної землі. У результаті   місцевий бюджет додатково поповнився на 3 мільйони 536 тисяч гривень.
Під час операції було встановлено розбіжності у площах, що оподатковуються за єдиним податком четвертої групи. Мова йде про окремі агропідприємства Летичівського, Кам’янець-Подільського, Теофіпольського районів. Як наслідок, ці суб’єкти господарювання подали уточнюючі декларації та збільшили податкові зобов’язання.
 Для того, щоб погасити податковий борг виробників сільськогосподарської продукції, було проведено понад 40 зустрічей із представниками територіальних громад, під час яких розглянули питання фінансового стану сільськогосподарських виробників, перспективи сплати поточних податкових платежів та шляхи погашення наявної заборгованості.
У підсумку  податковий борг погасили 72 платники податків.
У цілому протягом трьох місяців обсяги податкового боргу зменшилися на півтора мільйона гривень.
За результатами заходів податківців керівники 28 сільгосппідприємств прийняли рішення про підвищення орендної плати. Також півтори тисячі громадян залучено до декларування доходів, понад тисяча жителів уклали догори оренди із суб’єктами господарювання, які працюють на загальній системі оподаткування. Декілька десятків подолян зареєструвались фізичними особами – підприємцями.
  Операція «Урожай-2017» засвідчила, що вдалося досягти зрушень у тих сільгосппідприємствах, де допускалася мінімізація чисельно-
сті працюючих та фонду оплати праці, а також — тих суб’єктів господарювання, які нараховують орендну плату у розмірі менше 5 відсотків вартості орендованих паїв. Окрім того, ліквідовано інші «темні плями» в оподаткуванні землі.
Активно долучилися до співпраці з податківцями керівники територіальних громад, оскільки ця робота приносить додаткові кошти до бюджету і їх розвитку.