В онлайн-магазині на сайті ПАТ «Хмельницькобленерго» розпочався продаж путівок до дитячого оздоровчого містечка «Джерельце» (с. Жилинці Ярмолинецького району), власником якого є ПАТ «Хмельницькобленерго», на наступний літній відпочинковий сезон — 2018 року. Комусь така завчасність може видатися незвичною, ба, навіть зайвою. Але керівництво Компанії-шефа та адміністрація самого закладу переконані: продаж путівок заздалегідь є абсолютно виправданим, доцільним. Діти в період «міжсезоння» мають можливість спокійно і виважено сформулювати свої плани на наступне літо, а батьки — забезпечити здійснення їхніх мрій. У тім числі, звісно ж, і мрії про улюблений — один із найкращих в Україні! — табір «Джерельце».

— У прийнятті такого рішення значну роль відіграли і побажання батьків дітей-відпочивальників, — зауважує директор з управління персоналом та юридичних питань ПАТ «Хмельницькобленерго» Андрій Олександрович ПИЛИПЕНКО. — Загалом же оцінка рівня задоволеності дітей та їхніх батьків, постійний пошук напрямків для удосконалення діяльності закладу є невід’ємною складовою його політики. Тому перспективи ДОМ «Джерельце», подальший розвиток закладу тісно пов’язані з відгуками та зверненнями.
— А які є способи їх подання?
— Способи різні: це і дзвінки на номер телефону директора ДОМ «Джерельце» Катерини Кравчук — 097-073-98-67, і надсилання електронних листів на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., або ж заповнення форми зворотного зв’язку на сайті Товариства http://hoe.com.ua/feedback. Чітка, професійна та оперативна реакція на звернення і пропозиції є запорукою комфортного відпочинку дітей та важливим аспектом системи менеджменту Товариства.
Важливо, що «Джерельце» — прозорий та відкритий табір. Саме з метою максимальної відкритості тут встановлена і діє web-камера над центральним майданчиком, розроблено зручний, інформаційно насичений сайт закладу www.jereltse.com. та створена сторінка «Всі фотозвіти», де батьки можуть переглянути майже щоденні фото розважальних заходів, екскурсій та пригод.
— Андрію Олександровичу, керівництво ПАТ «Хмельницькобленерго» завжди з особливою увагою ставиться до матеріальної бази «підшефного» табору. Але підготовка до цьогорічного сезону була, мабуть, рекордно ретельною. Що саме вдалося зробити?  
— Справді, ми постаралися реалізувати максимум із задуманих проектів — будівництво ефективної системи водоочищення; повну реконструкцію протипожежної водойми та дерев’яного 24-місного будиночка; капітальний ремонт наявних і облаштування нових сучасних санвузлів, ігрових майданчиків та місць для спілкування; суттєве поліпшення доступу до Інтернету через Wi-Fi. Сподіваюся, юні відпочивальники оцінили наші зусилля.
— ДОМ «Джерельце» славиться своєю цікавою, змістовною, у дечому навіть унікальною програмою відпочинку й оздоровлення. Певно, у цьому й секрет його популярності?..
 — Секрет, а точніше сказати б, — «ноу-хау» в тім, що фахівці закладу паралельно з оздоровленням і активним відпочинком дітей та підлітків організовують роботу в напрямку їхнього всебічного розвитку, включаючи різноманітні аспекти формування особистості. Цьогорічного літа, до прикладу, полюбилися малечі такі загальнотабірні заходи, як «Джерельце має талант», конкурсно-ігрова програма «Доторкнись до криниці народної», шоу-програми «Міс та Містер Джерельце», розважальна програма «Пірати карибського Джерельця», конкурс акторської майстерності «Голлівуд відпочиває», пізнавальні екскурсії «Стежками рідного краю» — поїздки в Хотин, Кам’янець-Подільський, Вінницю тощо. А ще ж — низка фізкультурно-спортивних заходів: змагання з волейболу, футболу, гольфу, плавання, дартсу, тенісу, шашок, шахів, нардів; програми «Козацькі забави» та «Малі олімпійські ігри», туристичні походи «Вивчаємо природу рідного краю»…
Окрім різноманітних розважальних заходів, комфортної інфраструктури та харчування, важливим, як я вже наголошував, є аспект особистісного розвитку дітей. І саме тут ключову роль відіграє професійність персоналу закладу, який прагне знайти взаєморозуміння, налагодити довірливі та дружні стосунки із кожною дитиною. Крім того, вибудувати взаємини, що базуються на повазі, розвинути у дітях почуття відповідальності та дружелюбності.
— Але ж кожна дитина є унікальною — зі своїми темпераментом, характером та звичками…
— Авжеж, і працівники табору завжди про це пам’ятають і враховують у своїй роботі. Проте є ряд етичних норм, суспільних правил, які повинні бути закладені родиною, сформовані прикладом батьків. І саме ці правила — основа для становлення повноцінної особистості, котра здатна жити у суспільстві. Результати їх недотримання, як правило, невтішні: конфлікти з товаришами, розкидане сміття, побитий посуд та сльози на очах вихователів… І таке, на жаль, трапляється.
— Як стосовно критичних відгуків про роботу табору в минулому сезоні? Були такі?
— Їх небагато, але були… Наприклад, щодо режиму відвідування басейну та душових кімнат, кількості фенів, що експлуатуються. Для нас такі зауваження — це підказка, допомога в забезпеченні дітей комфортними умовами, в організації їхнього дозвілля.
Ще приклад: саме відверта «громадська думка» стала передумовою зумисного зменшення керівництвом закладу кількості місць у третій зміні минулого сезону: з 204-х (у першій та другій змінах) — до 180-ти. Це значно розширило «особисту територію» кожної дитини та посприяло індивідуальному підходові персоналу до неї.
Хотів би принагідно акцентувати на ще одному аспекті, найголовнішому, — здоров’ї дітей. Ця відповідальність поділяється між батьками та персоналом закладу. І якщо так трапилося, що дитина хвора, а путівку вже придбано, — ми готові запропонувати батькам іншу зміну або ж якимось іншим чином допомогти розв’язати проблему. Хоча б просто попередьте нас, і ми забезпечимо вашій дитині належні умови, без ризику для здоров’я оточуючих.
— Що можете, Андрію Олександровичу, розповісти про перспективи «Джерельця» на найближчий відпочинковий сезон?
— Попереду в нього — копітка робота з розвитку інфраструктури, з оптимізації процесу підбору викладацького складу, із впровадження анкетування дітей щодо рівня їхньої задоволеності та організації дозвілля, із пошуку та організації творчих майстер-класів, організації гуртків «Іноземка», «Режисер» та інших.
Отож ми й надалі будемо щиро вдячні за пропозиції та відгуки про діяльність закладу. Спільними зусиллями зробимо відпочинок дітей ще кращим!
— І насамкінець, будьте ласкаві, — кілька слів про особливості продажу путівок до «Джерельця» на наступний літній оздоровчий сезон.
— Путівки вже можна придбати в онлайн-магазині на сайті ПАТ «Хмельницькобленерго» www.hoe.com.ua. На дітей у сезоні-2018 очікують ще цікавіша та різноманітніша програма, ще смачніше та поживніше харчування, ще більше особистого простору і комфорту, турботи з боку персоналу. Та при цьому вартість путівки на 21-денну таборову зміну залишилася незмінною — 7850 грн.
До того ж, батьки зможуть суттєво заощадити, якщо придбають путівку заздалегідь. Так, придбавши її в онлайн-магазині з 17 жовтня до 30 листопада, ви отримаєте знижку 20 відсотків від вартості путівки; з 1 грудня до 31 грудня — знижка 15; у січні 2018 року — знижка 10; у лютому-березні 2018 року — знижка 5 відсотків.
Отож подбайте про чудовий, незабутній літній відпочинок дітей уже зараз!