У Хмельницькому національному університеті 1129 першокурсників денної форми навчання прийняли присягу студента, а традиційне свято початку нового навчального року розпочалося хвилиною мовчання в пам’ять про героїв-звитяжців Небесної Сотні та воїнів, що загинули на буремному сході.

Адже серед тих, хто віддав життя за Україну – сотні ровесників нинішніх студентів, український цвіт, який пішов у вічність. На університетському подвір’ї у цей же день відкрито монументальну композицію, присвячену героям: над символічним тризубом у небо злітає лелека, священний український птах, охоронець роду, нації, Вітчизни.
Університет попри труднощі, які переживає держава, вища школа, утримує лідируючі позиції у рейтингу вищої школи України і впевнено йде до мети: стати навчальним закладом європейського рівня. У загальному консолідованому рейтингу серед 300 державних вищих навчальних закладів України ХНУ займає 37 місце, 10 місце – за прозорістю і відкритістю навчального процесу і 8 місце – за міжнародними зв’язками і програмами. Про це сказав ректор вишу, доктор економічних наук Микола Скиба. До навчального року університет підготувався гідно: здійснено ремонти навчальних корпусів і гуртожитку, видано нові підручники, методичні посібники, оновлено навчальні плани, відповідно до вимог реформування системи вищої освіти. А загальне студентське поповнення, включаючи бакалаврів та магістрів – 2700 чоловік. В умовах конкуренції вишів у боротьбі за кожного абітурієнта це – вагома оцінка авторитету університету. Серед студентів – чимало молоді із статусом переселенців з Криму та зони АТО. Для них діють пільги на навчання. Загалом студентська сім’я ХНУ нараховує понад 8 тисяч молодих людей, які опановують професійні знання на 7 факультетах за 45 напрямами підготовки.
Привітали студентів та викладачів з початком нового навчального року численні гості свята, в тому числі й голова облдержадміністрації Михайло Загородний, перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський та виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський, воїни АТО, депутати, священнослужителі.
…Урочисто здіймаються вгору державний та університетський прапори, запалено символічний факел знань, який ректор передає першокурсникам. Бути гідними громадянами України і успішно долати шлях в науку – бажали всі гості у цей день великій студентській сім’ї. І найголовніше: мирного неба. «Цінуймо кожен день у навчанні, у ставленні до людей, до Батьківщини, допомагаймо сім’ям загиблих героїв. І пам’ятаймо: нині йде справжня війна за нашу незалежність», нагадав юним викладач ХНУ, учасник АТО Віталій Кабашнюк.