Знакова подія, на яку чекали тридцять літ, сталася у Скаржинцях, що на Ярмолинеччині. На День знань новенька простора загальноосвітня школа урочисто відкрила свої двері для 137 учнів. Добротне приміщення нагадує казковий терем, що став окрасою села.

— Ця шко­ла — для вас. Бо вам — майбу­тньо­му по­ко­лін­ню — бу­ду­ва­ти кра­ї­ну, і якою во­на бу­де — за­ле­жить від вас, — звернувся до школярів голова обласної ради Іван Гончар.
Головною подією для села та району назвав відкриття освітнього закладу тимчасово виконуючий обов’язки голови Ярмолинецької райдержадміністрації Андрій Шутяк. «На­віть у та­ких склад­них умо­вах, у яких ни­ні перебуває дер­жа­ва, нам вда-­ лося за­вер­ши­ти бу­дів­ниц­тво і роз­по­ча­ти но­вий нав­чаль­ний рік у но­вій шко­лі», — не без гордості запевнив очільник району. Ан­дрій Ва­си­льо­вич висловив найтепліші побажання дітям і від ра­йон­ної ор­га­ні­за­ції по­лі­тич­ної пар­тії «За кон­крет­ні спра­ви», лі­де­ром якої є на­род­ний де­пу­тат Ук­ра­ї­ни Олек­сандр Ге­ре­га, передав по­да­ру­нок но­вій шко­лі: те­ніс­ний стіл із ра­кет­ка­ми, м’я­чі та набори шкільного приладдя кож­но­му пер­шок­лас­ни­ку.
На­чаль­ник уп­рав­лін­ня ос­ві­ти, мо­ло­ді та спор­ту рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції Ва­лен­ти­на Хоп­то­ва ра­зом із сло­ва­ми при­ві­тань пе­ре­да­ла для пот­реб но­вої шко­ли ком­п’ю­тер­ний клас — 10 но­ут­бу­ків.
Вис­ту­пи­ли на за­хо­ді директор школи Оксана Онищук, сіль­ський го­ло­ва Скар­жи­нець Вік­тор Во­лянсь­кий і член ви­кон­ко­му сіль­ської ра­ди Ва­лен­ти­на Пліш­ко. Во­ни ще раз від­зна­чи­ли важ­ли­вість по­дії та роль у бу­дів­ниц­тві шко­ли іні­ці­а­тив­ної гру­пи се­ла, яка не­од­но­ра­зо­во апе­лю­ва­ла до влад­них струк­тур що­до за­вер­шен­ня бу­дівниц­тва шко­ли. Доб­рим дру­гом скар­жи­нець­ких шко­ля­рів є і ди­рек­тор за­во­ду буд­ма­те­рі­а­лів із Хмель­ниць­ко­го Олек­сій Крив­дик, який час-­ тень­ко до­по­ма­гав у роз­в’я­зан­ні на­галь­них проб­лем, а на­ра­зі йо­го ста­ран­ня­ми у шко­лі діє ме­ре­жа Ін­тер­нет з WІFІ-пок­рит­тям.
Сим­во­ліч­ний ключ від шко­ли ди­рек­то­ру вру­чи­ли ті, чи­ї­ми дбай­ли­ви­ми ру­ка­ми зво­ди­лося це при­мі­щен­ня: директор КП Архітектурно-будівельного проектування Хмельницької обласної ради Во­ло­ди­мир Сель­ський та головний інженер ТОВ «По­діл­ля Ін­вест-Сі­ті» Пет­ро Би­цик.
…Синьо-жовті кульки, злетівши гордо в безхмарне небо, розпочали відлік нового навчального року в прекрасному комфортному приміщенні з ошатними класами, по-сучасному облаштованими навчальними кабінетами фізики, хімії, інформатики, спортивною та актовими залами, зручними допоміжними приміщеннями: санвузлами, гардеробною, душовими, їдальнею.