30 березня — 2 квітня на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі наук відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

У змаганнях взяли участь 132 учні 9-11 класів з усіх областей України. Юні інформатики створювали програми для розв’язування завдань, які їм пропонувалися.
Оцінювали їхню роботу науковці та кращі студенти провідних вишів України, учителі з Хмельницької та інших областей. За свідченням членів журі, цьогоріч конкурсанти у переважній більшості продемонстрували ґрунтовні знання з інформаційних технологій та творчий підхід у розв’язуванні задач. Для проведення відбірково-тренувальних зборів обрано 13 учасників з кращими результатами. Серед учасників з нашої області кращі результати показали дев’ятикласник Костянтин Миронюк (диплом ІІ ступеня) та одинадцятикласник Андрій Перун (диплом ІІІ ступеня), обидва — учні Старокостянтинівської гімназії імені Героя України Сергія Бондарчука. Займаються хлопці під керівництвом вчителя інформатики та фізики Сергія Вапнічного. Окрім дипломів, переможці та учасники отримали цінні подарунки від спонсорів: ноутбуки, планшети, електронні книги, флеш-карти.
Оргкомітет, фахівці департаменту освіти і науки обл- держадміністрації перед- бачили цікаву програму дозвілля для гостей. Діти та їхні наставники оглянули з екскурсією обласний центр, відвідали Хмельницький національний університет, зустрілися зі студентами Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. А також взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Пріоритетні завдання сучасної шкільної інформатики». Члени журі зіграли товариський футбольний матч із педагогами Хмельницького.