У Києві відбулася друга всесвітня наукова конференція Falling Walls Lab Kyiv 2016 і маcштабний форум з інноваційного підприємництва Falling Walls Venture Kyiv 2016. Проекти, представлені на Falling Walls Lab Kyiv 2016 і Falling Walls Venture Kyiv 2016, журі оцінювало за трьома критеріями: інноваційність, актуальність проблематики і якість презентації.

Третє місце в лабораторії Falling Walls Lab Kyiv 2016 посів Євген Шаповалов, який представив технологію, що забезпечує ферментацію метану.

Друге місце - Олексій Голенко, який запропонував eNature - винахід, за допомогою якого можна збирати і аналізувати дані про навколишнє середовище з будь-якої точки світу, а також передавати їх в зрозумілій формі на смартфон і вибирати екологічне місце для проживання.

Перше місце і квиток до Берліна виграла киянка Марина Коршевнюк разом зі своїм проектом "Їстівні вакцини". Марина окреслила метод, який дозволяє за допомогою генної інженерії модифікувати їстівні рослини, в клітинах яких містяться імуногенні речовини.

Революційність і сміливість ідей молодих українських вчених вражали глядачів і журі і на венчурному форумі Falling Walls Venture Kyiv 2016.

Тут третє місце завоював Павло Шиманович, який запропонував втілення ізодинамічної технології відтворення звуку високої частоти, яка в перспективі може бути використана в різних галузях промисловості.

Друге місце журі віддало Михайлу Литовченку за революційну ідею в енергетичній галузі. Він представив прототип пристрою, який перетворює енергію вітрових хвиль в електрику, опріснює морську воду і виступає в ролі хвилеріза.

Перше місце і право представляти свій проект в Німеччині отримав Олександр Савсуненко, який представив і захистив наукову концепцію в області генетики і біоінформатики. Індивідуальні генетичні дані інтерпретуються за допомогою складної системи, унікальною особливістю якої є врахування не лише простих висновків більш 20000 наукових досліджень, а й їх кореляцій (взаємного посилення або взаємного виключення). Цей механізм дає можливість практикуючому користувачеві (лікарю, дієтолога, тренеру) найбільш точно підібрати коригуючі засоби (вітаміни, вправи, ліки), які дозволять збільшити тривалість життя.

Falling Walls Lab Kyiv 2016 і Falling Walls Venture 2016 - це трамплін для молодих винахідників і підприємців, які прагнуть побудувати бізнес на базі інноваційної ідеї. Наступним кроком для переможців стане презентація проектів на науковій сцені Falling Walls в Берліні 8-9 листопада перед всесвітньо відомими вченими, бізнесменами і нобелівськими лауреатами.