Як у системі державотворення, так і в системі профтехосвіти відбувається процес реформування — її фінансування передане на місцевий бюджет.

Проте профтехосвіта в 2016 році має вистояти. Адже вона потрібна молодим людям, які хочуть працювати на виробництві, вибираючи майбутню робітничу професію. Тому неправильно взяти  напрям лише на вищу школу. Адже треба ще й комусь втілювати в життя оті всі технології, напрацьовані наукою.
Звісно, професійно-технічна освіта має стати кращою, якіснішою. Не може некваліфікований робітник виконувати якісно роботу, яка потребує дотримання технологічного процесу. В нас є багато підприємств, що орієнтовані на Європу, і якість виробів повинна відповідати високому рівню.
Зрештою, якщо проаналізувати ринок праці, то побачимо, на які саме професії постійно є попит. А це якраз робітничі — токар, фрезерувальник, електрозварник, слюсар з ремонту автомобілів.
Завдяки плідній співпраці з промисловими підприємствами краю, нашому навчальному закладу вдається поступово оновлювати базу виробничих майстерень. На ДП «Красилівський агрегатний завод», ВАТ «ТЕМП», ПП Бацуца, ХКП «Електротранс», ПАТ «Хмельниччина-Авто», ДП «Новатор» створені навчально-виробничі дільниці, де майбутні працівники здобувають практичні навички і життєвий досвід. А затим наші вихованці поповнюють робітничі лави промислової галузі.
 Всі охочі мають можливість розвинути підприємницькі здібності в учнівському бізнес-центрі ВПУ № 11 й спробувати себе в ролі менеджерів та агентів з продажу, надати послуги з обслуговування й ремонту автомобілів та електрообладнання, виготовити власну продукцію. Також, розуміючи відповідальність перед суспільством і державою за виховання та навчання молоді, училище намагається закласти основи моральності, творчого підходу, активної життєвої позиції.