Загальноосвітня школа I-III ступенів у селі Чепелівка на Красилівщині є однією із кращих  у районі. А інакше й бути не може. Адже вона носить ім‘я героя АТО, їхнього земляка, який  гідно виборював незалежність України на сході – Петра Шемчука. За бойові заслуги 23-річного хлопця  посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III  ступеня.

Тож односельцям, і не тільки їм, є на кого рівнятися та є з кого брати приклад. У місцевій школі відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка.
Щоб допомогти нашим воїнам, у навчальному закладі створили  громадсько-волонтерську організацію. Дорослі жителі села та школярі плетуть маскувальні сітки, готують їжу та збирають необхідні речі для бійців АТО.
– Ця робота дуже згуртовує односельчан, – розповідає завуч школи Світлана Островська. – Усім миром,  хто чим може, допомагаємо воїнам, які потребують нашої підтримки та уваги.
Чимала заслуга у поліпшенні життя людей, сільського голови Василя Шемчука (до речі, рідний дядько загиблого воїна Петра Шемчука). Повсякчас відчувається дбайлива рука господаря, адже він прагне, аби був порядок у селі, не залишає поза увагою звернення односельців  з того чи іншого питання.
Хоча, на думку Василя Михайловича, багато проблем у селі поки що    залишаються нерозв’язаними. Для того, щоб успішно рухатися далі, потрібна   підтримка небайдужих людей та районної влади. Сьогодні вони її відчувають сповна.
Зокрема, аби відремонтувати школу та укомплектувати класи сучасною комп’ютерною технікою, замінити старі вікна та двері на пластикові, перейти на твердопаливний обігрів навчального закладу, у минулому році з районного бюджету виділено 75 тисяч гривень, а з місцевого відповідно – 140 тисяч гривень. Сьогодні ці роботи  вже завершено.
Значну частку у розв’язанні нагальних проблем у житті  села Чепелівка  бере на себе місцеве підприємство, що орендує тутешні землі – ТОВ «Агропром-2008», яке очолює Анатолій Поляновський. Завдяки активній громадянській позиції Анатолія Романовича у селі розчищають дороги від снігу, вивозять  побутові відходи.
Також господарство виділило 40 тисяч гривень на ремонт сільських доріг, неодноразово допомагало школі та дошкільній групі продуктами харчування. Вже традиційно на кожне свято місцева малеча отримує подарунки від ТОВ «Агропром-2008».
Навесні у планах сільської ради –  подальше освітлення вулиць, впорядкування сільської території, об‘єктів соціальної сфери. Адже цього року село Чепелівка на Покрову  святкуватиме свій ювілей – 500 років від дня першої писемної згадки. Тож Чепелівська громада вірить, що свято зустріне з хорошими здобутками, а  отже, – і з впевненістю у завтрашньому дні.