У Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулася презентації довідника «Словник простих слів», упорядкованого відомим бізнесменом, громадським діячем та меценатом Віктором Вікарчуком.

Співпраця ідейного натхненника проекту пана Вікарчука та педагогічного колективу академії мала за мету створити, на кшталт іноземних аналогів, прикладний словник загальновживаних слів для широкого загалу. Майже двісті п’ятдесят сторінок активного словника подано в алфавітному порядку із зрозумілими поясненнями, прикладами та роз’ясненнями, в яких мовних ситуація доречно його використовувати. Для покращення візуального сприйняття видання ілюстроване художником Олегом Демком.
На думку пана Вікарчука, книга допоможе уникнути різнотлумачень та, відповідно, непорозумінь у спілкуванні, бо «коли людина не може домовитися, то підключає силу або зброю». «Ми хочемо змінити українське суспільство, зробити його розумнішим, згуртованішим, обізнанішим», — підкреслив на презентації автор. І на підтвердження своїх слів провів для присутніх лекцію-тренінг, де торкнувся не лише пошуку мовних засобів комунікації, спільних точок зору, затим, як наслідок, бізнес-успіху, а ще й однієї не менш важливої складової підприємництва — меценатства. І це не прості слова. За підтримки очолюваного ним «СВ-Клубу», діє соціальний проект «Нарконон», у рамках якого проводяться антинаркотичні лекції для учнівської та студентської молоді Хмельниччини.
Привітали автора з книжним дебютом ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інна Шоробура та ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Віктор Берека. А студенти академії порадували насиченою творчою програмою: композиції «Гей, Поділля, ти моє Поділля» та «Хай пісня лине» виконав естрадно-хоровий колектив «Проскурівський модерн» під керівництвом Людмили Будім, твори із власної поетичної добірки презентувала Аліна Баліцька, а вірш Максима Рильського «Мова» Уляна Шершун. На завершення мистецький дует Сніжани та Зоряни Багол виконав пісню «Грає сонце».
«Словник простих слів», виданий коштом бізнесмена накладом три тисячі при- мірників, планується передати у бібліотеки та школи обласного центру та альма-матер Віктора Вікарчука — Красилівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 3.
Розчулений автор подякував усім причетним до творення книги та гостинного прийому.