Наприкінці травня  на базі Державного навчального закладу «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького» відбулося офіційне відкриття Тижня машинобудування в області.  Популяризувати робітничі професії серед молоді Хмельниччини, зберегти на теренах області кваліфіковані робітничі кадри та призупинити їхній масовий виїзд за кордон – головне, що поставили за мету організатори цього інформаційно-просвітницького заходу.

Представники обласної та міської влади, керівники підприємств краю та професійно-технічних навчальних закладів області, працівники та учні училища взяли участь у відкритті тижня. Зокрема, директор  ВПУ № 11, заслужений працівник та відмінник освіти  Василь Селізар побажав успіху майбутнім конкурсантам, подякував  департаменту  освіти та економічному відомству облдержадміністрації за активну участь в організації  заходу. А кожен з керівників підприємств не лише розповів про свої заводи, а й запросив випускників на  роботу. Побачити ж на власні очі можливе місце праце-влаштування учні мали нагоду в той же та наступні дні. Спочатку відвідали хмельницькі підприємства – ДП «Новатор», ПАТ «Завод «ТЕМП» та ПАТ «Укрелектроапарат».  Потім мали екскурсії на ПАТ «Кам’янець- Подільськавтоагрегат», ДП «Красилівський агрегатний завод», ТОВ «Красилівмаш» та «Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ».
Загалом досить насиченою була програма тижня. Проводилися олімпіади з фахових дисциплін: «Токарна справа» і «Зварювальна справа» (теоретичні  та практичні тури); урок з презентацією «Історія зварювання», олімпіада з охорони праці,  брейн-ринг професій 7212 та 8211 «Нумо, хлопці!».
Завершився Тиждень машинобудування в області конкурсом «Кращий за професією» серед електрозварників та токарів промислових підприємств Хмельниччини, який відбувся у виробничих майстернях училища № 11. Оцінювало фахівців професійне жюрі на чолі з членом правління Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області Іваном  Проворським. Відтак визначили та нагородили переможців. Найкращим токарем став В. Сюткін (ДП «Красилівський агрегатний завод»), а перше місце в номінації «Кращий електрозварник» виборов О. Легенчук (ТОВ «Красилівагромаш»).
А ще під час проведення конкурсу демонстрували фільми про новітні технології машинобудівної галузі, гості оглянули матеріальну базу та бізнес-центр ВПУ № 11,   проводилися майстер-класи та інші цікаві заходи.