Цьогоріч таборування містечка «Летичівська січ» відбулося в мальовничих лісах біля села Марківці.

Першопрохідцем у справі військово-патріотичного виховання в Летичеві є НВК № 2 «ЗОШ I-III ст., гімназія», вихованці якого неодноразово беруть участь у всеукраїнських змаганнях військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура». Минулого року голова Летичівської ОТГ Ігор Тисячний започаткував таборування містечка «Летичівська січ» та збір дитячо- юнацької військово-спортивної патріотичної гри в межах своєї громади.


Днями сюди з’їхалося майже 170 школярів з восьми шкіл району. На урочистості з нагоди відкриття табору також завітали голова Летичівської ОТГ Ігор Тисячний, секретар селищної ради Олена Попова, в. о. керуючої справами виконавчого комітету селищної ради Ольга Майська, начальник відділу освіти Михайло Маринюк, благочинний Летичівського району УПЦ КП отець Андрій, отаман Летичівського куреня Українського реєстрового козацтва Іван Дядик. Символізувало відкриття таборування внесення Державного знамена, стягів районного козацького куреня і табору «Летичівська січ» під урочистий козацький марш.


Протягом трьох днів юні січовики змагалися у різних видах спорту, проявляли відвагу, завзяття та згуртованість. Школярі утворили так звані рої, де кожен рій мав свій номер-візитівку. Представляли їх співами, декламуванням віршів, міні-постановками, художніми номерами з елементами боротьби. Після урочистої частини на школярів чекала активна спортивно-розважальна програма, яка включала випробування у подоланні канатних доріжок, виставки та ознайомлення з вогнепальною зброєю та засобами захисту, яку проводили працівники Летичівської поліції, активні ігри з м’ячем тощо.
Умови перебування дітей в таборі були чудові. На огородженій території наметового містечка стояли кулери з водою, кабіни літнього душу, туалет, зафіксовані смітники. Безпеку та порядок контролювали правоохоронці Летичівського відділу поліції ГУНП у Хмельницькій області. Дітей забезпечили чотириразовим харчуванням. Крім того, в кожному курені підтримувалося багаття, на якому підігрівалися казанки з чаєм або юшкою. Рибу ловили вправні рибалки тут же, на березі Південного Бугу.


Проведення таборування містечка «Летичівська січ» вкотре підтверджує думку, що ніщо так не об’єднує та не згуртовує людей, як спільна дія. Адже під час проведення змагань школярам важливо не так їх індивідуальне досягнення, як вияв у командах-роях духу побратимства.