До уваги учителів художніх шкіл, вихователів гуртків мистецьких напрямів, батьків обдарованих дітей, творчої молоді!

У Хмельницькому обласному художньому музеї розпочато приймання робіт на щорічний обласний мистецький конкурс імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра». Конкурс має на меті заохочення творчо обдарованих дітей та молоді в галузі образотворчого мистецтва. Керуючись його положенням (затверджено рішенням Хмельницької обласної ради від 23 грудня 2016 року), ми запрошуємо учнів навчальних, культурно-освітніх закладів, творчих та громадських організацій, талановиту молодь до участі у конкурсі.
За час існування (17 років) на розгляд комітету надійшло 2022 роботи від 1114 конкурсантів. Лауреатами стали 93 дитини. У фондах Хмельницького обласного художнього музею зберігається 133 роботи переможців.
Конкурс заснований 2000 року редакцією газети «Проскурів» з метою вшанування пам’яті знаної хмельничанки, талановитої художниці — Людмили Мазур. Відтоді у листопаді в стінах Хмельницького обласного художнього музею відбувається знакова подія — виставка творчих робіт, які представили учні художніх та загальноосвітніх закладів області та церемонія відзначення переможців. Із часу заснування це був громадський конкурс на здобуття премії імені Людмили Мазур, а 2015 року рішенням Хмельницької обласної ради він набув статусу обласного дитячого конкурсу юних художників імені Людмили Мазур «Подільська палітра». З 2017 року — це обласний мистецький конкурс імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра».
Цьогоріч розширились рамки конкурсу: він проводитиметься у два тури:
• У першому турі беруть участь твори конкурсантів трьох вікових категорій — 6-9, 10-12 та 13-16 років. У кожній з цих вікових категорій визначаються по троє переможців.
• У другому турі беруть участь роботи конкурсантів серед молоді віком від 17 до 25 років та визначаються по одному переможцю у чотирьох номінаціях: живопис, графіка, скульптура та декоративно-прикладне мистецтво.
Детальніше про умови проведення конкурсу, терміни подання робіт та вимоги до оформлення  можна дізнатися на сайті Хмельницького обласного художнього музею http://www.artmuseum.km.ua, на сторінці музею у фейсбук www.facebook.com/groups/227413537748540/, надіславши запит на е-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном (0382) 70-28-99, 79-47-61.