Ситуацію із щепленням дітей упродовж останніх років можна було вважати мало не катастрофічною, адже багатьох вакцинацій немовлята просто не отримували. Як заявила теперішній керівник Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун (тільки-но зайнявши крісло міністра),  закупівлею необхідних вакцин у відомстві... ніхто не займався.

 І ось Україна отримала вакцину БЦЖ (проти туберкульозу). 2,5 мільйона доз придбав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) на запит Міністерства охорони здоров’я України. Вакцина болгарського виробництва  у двадцятидозних флаконах, яку використовують для вакцинації новонароджених. Вакцина вже надходить у пологові будинки. Надійде вона і в поліклініки, де щеплення зроблять малюкам, котрі їх ще не отримували.
 У нашу область вакцина теж надійшла. За словами головного епідеміолога департаменту охорони здоров’я Олександра Мирного, медики намагатимуться охопити максимальну  кількість малюків для щеплення. Так, вакцини вистачить для усіх дітей віком до року і приблизно для половини діток старших року.
 Тому, матусі, поспішайте щепити своїх малюків. Туберкульоз — хвороба грізна, а ситуація з його розповсюдженням по території нашої держави надто небезпечна.