Олександр Миколайович Краєвський — завідуючий урологічним відділенням Шепетівської центральної лікарні — яскраве підтвердження цих слів. Звісно ж, без команди однодумців, людей, пріоритети в роботі яких — це максимально якісне надання медичної допомоги, важко було б досягти такого рівня. Однак те, що все відділення, ясна річ, сформоване лідером, лікарем вищої категорії із сорокарічним досвідом, функціонує як єдиний механізм — заслуга Олександра Миколайовича.

Досить стриманий у спілкуванні, тактовний, виважений у висловлюваннях з упевненим характером… В його очах глибина, зосередженість на деталях і...  трошки втоми. Життя Олександра Краєвського — це динамічний поступ, який почався  ще в далекому 1973 році після закінчення Тернопільського державного медичного інституту. Потім посада ординатора урологічного відділення, а далі з 1985-го — завідуючого урологічного відділення Шепетівської районної лікарні. З того часу й розпочалося становлення хірурга. Гортаючи сторінки свого життя, зізнається: стільки довелося побачити в своїй роботі, що виділити якийсь найяскравіший епізод доволі важко.
Відділення — а це немало-небагато — 22 працівники, з яких троє лікарів, котрі мають вищу і першу категорії — надає своїм пацієнтам необхідний комплекс допомоги. Олександр Миколайович, звісно ж, долучився до професійного росту колег, адже власний багаж знань та величезна кількість оперативних втручань за десятки років — це неоціненний досвід для хірургів-наступників. Він зумів організувати роботу відділення, максимально спрямовуючи свої сили на високий результат, тож усі рішення приймаються разом із колегами.
«Ціную в людях порядність і принциповість, —  розповідає лікар. — Не люблю улесливості. Тут це зайве. Бо саме нормальний підхід до того, чим займаєшся, й сформує нормальний мікроклімат на робочому місці». Недарма ж, вважає Олександр Миколайович, що найважливішими якостями будь-якого керівника є людяне ставлення до колег і підлеглих.
Робота забирає більшу частину життя. У відділенні всього на 20 ліжко-місць (скоротили з 30-ти через оптимізацію) виконується за рік майже 390 операцій і забезпечується повноцінне  стаціонарне перебування хворих. І темп знизити досить важко, та й зосередженість максимальна, бо справа ж пов’язана зі скальпелем. Більшість пацієнтів — люди старшого покоління. Оперувати людину літнього віку — складно, кожен крок має бути точним до найменших деталей і дуже відповідальним. Досить часто хворі потрапляють у важкому стані, потребують кваліфікованої допомоги і прийняття негайних рішень. І, звичайно, напрошується запитання: чому пацієнти так зволікають із візитом до лікаря? Олександр Миколайович, не роздумуючи, дає коротку й вичерпну відповідь — важке матеріальне становище. «Люди добре розуміють, — із сумом констатує хірург, — для лікування необхідно купувати ліки, а ціни на них, як ми знаємо, досить високі. Раніше майже всі медпрепарати пацієнт мав змогу самостійно придбати. А зараз лікар виписує рецепт, а такої можливості вже немає. Отож і не йдуть до медзакладів, терплять до останнього, та це тягне за собою іноді важкі наслідки. Бо вчасне звернення чоловіків, наприклад, з проблемами простати, як правило, дає 90-95 відсотків одужання».
Олександр Миколайович неодноразово наголошує, що тісна співпраця медиків-практиків з державними органами повинна максимально сприяти тому, щоб того показника вдалося досягти. Вважає, що вкрай не вистачає інформації  для населення щодо профілактики деяких серйозних урологічних захворювань. І тоді, можливо, пацієнти, розуміючи серйозність наслідків, при будь-яких скаргах на самопочуття не відтягували б візит. Адже кількість, наприклад,  захворювань передміхурової залози значно зросла за останні роки. Тому у віковій категорії чоловіків — від 40 до 60 років — це пік захворюваності.
Певна річ,  не можна не згадати, що в Шепетівській центральній районній лікарні функціонує хороша поліклініка, куди хворі спершу можуть звернутися і пройти необхідні обстеження. А якщо того вимагає подальше лікування, продовжити його в стаціонарі. Урологічне відділення Олександра Краєвського нині — це його гордість. Великими стараннями, справжньою турботою підтримується належний стан палат, хворі забезпечені харчуванням. Усі ремонти виконуються власними силами та з допомогою місцевої влади.
А вона, як зазначає завідуючий відділенням, зробила досить багато — виділила більше 1,5 мільйона гривень на купівлю трансуретрального резектоскопу для оперативного лікування захворювань передміхурової залози і пухлин сечового міхура. Тож нині виконуються такі операції на високоякісному обладнанні. Крім того, реанімаційне відділення оснащене всім необхідним для порятунку життя пацієнта. Та й на невідкладну допомогу є необхідні медичні препарати, що надзвичайно важливо в критичних ситуаціях.
Однак сучасний підхід у лікуванні та вчасне звернення, наголошує Олександр Миколайович, дасть змогу чоловікам віком 40-50 років, до прикладу, після операції аденоми простати повернутися до повноцінного життя. Нині ж є низка підтримуючих препаратів для швидкого одужання. А ще досить часто їхніми пацієнтами стають жінки з сечокам’яною хворобою і хронічними захворюваннями органів сечової системи. Їм надається увесь необхідний перелік медичних послуг для якісного лікування.
Безперечно, сильний лідер і його сильна команда забезпечують високий результат роботи. Коли пацієнти повертаються до повноцінного життя, тоді  розумієш, що відбувся як медик. Тож не лишається нічого іншого, як наполегливо долати шлях, даний Богом.