Спецпогашення поштових марок та конвертів відбулось у Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж».

Непересічною ця подія стала не тільки для громади Меджибожа, а й для області в цілому, оскільки публічне акціонерне товариство «Укрпошта» випустило в міжнародний обіг  комплект із  двох поштових марок, на яких зображені замки України — Меджибізький на Хмельниччині та Олеський на Львівщині. Та саме зображення Меджибізької фортеці представляє нашу країну у щорічному рейтингу європейської асоціації PostEurop. Асоціація європейських державних поштових операторів (PostEurop)  обрала  її для участі в конкурсі, де  інтернет-користувачі шляхом відкритого голосування визначають найкрасивішу поштову марку Європи 2017 року.
Цьогоріч у європейському рейтингу найгарніших знаків поштової оплати на тему «Замки» беруть участь мініатюри із сорока дев’яти держав, від родоначальниці поштових марок Великої Британії до таких екзотичних країн-учасниць поштового сполучення як острів Мен, Сан Маріно та Ватикан.   Всі учасники репрезентують себе однією маркою, Португалія, Боснія та Герцеговина, представили по три мініатюри,  Андорра – дві.
Дизайн української марки розробила Світлана Бондар, художник Микола Кочубей, тираж сто сорок тисяч екземплярів. Ви також маєте змогу підтримати «Меджибізький замок» у європейському філателістичному рейтингу та проголосувати за марку до 9 вересня 2017 року за посиланням: http://www.posteurop.org/europa2017 (мови сайту англійська та французька).
– Мандруючи світом, поштові марки України розповідають про нашу історію, культуру, науку, надзвичайно гарну природу, – говорить виконувач обов’язків директора Хмельницької дирекції Укрпошти Віталій Стрембіцький. – Вперше в нас на Поділлі спецпогашення здійснюємо на території об’єкта національної спадщини, який і зображений на міжнародному поштовому носієві. Вже завтра ці конверти та марки додадуть у вартості, а їх філателістична цінність буде лише зростати.