У неділю, 15 жовтня, в обласному центрі відбудеться фестиваль «Лицарський хрест», присвячений  Українській повстанській армії, яка в боротьбі за Українську державу чинила опір арміям Радянського Союзу та Третього рейху.

Ця подія — громадська ініціатива  хмельницького осередку Національної скаутської організації України «Пласт» та Товариства збереження історії України «СІЧ».
 У рамках фестивалю  Повсталого духу в музеї історії міста Хмельницького проведуть лекції з історії УПА та  її діяльності на Поділлі, настільно-рольову гру-змагання  «Остання боївка». В обласній бібліотеці для дітей імені
Т. Г. Шевченка відбудеться вечір акустичної пісні, а в офісі на вулиці Героїв Майдану, 38 продемонструють історичний кінофільм про боротьбу УПА. Середній вік учасників акції — 13-18 років.
«Ми плануємо, що фестиваль  стане традиційним в обласному центрі, — каже голова Хмельницького осередку Національної скаутської організації України «Пласт» Олександр Процун. — Підтримку, організаційну та матеріальну в організації свята надала міська рада, управління молоді та спорту міськради. Також, завдяки департаменту освіти міської ради, ми провели презентації скаутського руху у закладах освіти міста».
Активіст наголошує, мають план розвитку організації, яка у сусідніх областях вже потужно працює. Мріють втілити багато соціально-громадських проектів, в тому числі, з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
«Ми приурочили фестиваль саме до 14 жовтня, коли українці святкують день Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День Українського козацтва та День Української повстанської армії, про яку хочемо більше розказати землякам. Нині в Хмельницькому проживає 4 ветерани УПА»,  — каже Олександр.
Організатори чекають учасників свята на 11 годину біля музею історії міста Хмельницького. Попередня  реєстрація за тел.: 068-20-67-427.