На День конституції України у Вінниці третій рік поспіль проходитиме фестиваль польової кухні імені полеглого бійця Тараса Сича.

«Тарас записався добровольцем в батальйон "Київська Русь" одразу після Майдану. Ми познайомилися з ним взимку 2015 року під Дебальцевим. Він був дуже розумною, начитаною людиною, грав на гітарі. Принципово не торкався зброї, був польовим кухарем і готував так смачно, що поїсти його страв сходилися танкісти та артилеристи з сусідніх позицій. За два дні після свого від'їзду з Дебальцевого я дізналася, що Тарас загинув від ворожої міни, яка розірвалася на його кухні», – пригадала волонтер Валентина Погребняк.

У рамках фестивалю у Центральному парку міста буде влаштовано близько 20 локацій, на яких готуватимуть свої страви військові, воїни-афганці, рятувальники, студенти, кухарі ресторанів та байкери. Кожен відвідувач зможе внести благодійну пожертву мінімум у п'ятнадцять гривень, оскільки саме стільки коштуватиме один талончик на порцію будь-якої страви. Всі зібрані кошти підуть на допомогу бійцям.

Культурну програму фестивалю забезпечать оркестр ДСНС, ансамбль воїнів-афганців, вихованці творчої майстерні "Зоряна мрія" та ансамбль "Ларус". Крім того, в рамках дійства відбудеться фотовиставка з життя військових та показ невеликих кінострічок, відзнятих волонтерами, телевізійниками та "кіношниками" під час поїздок на Донбас. «Перш за все, наша задача — пригадати всіх полеглих бійців в особі Тараса Сича та нагадати вінничанам, що в країні й досі триває війна. Якщо зберемо достатньо коштів, то зможемо придбати систему відеоспостереження "Око мольфара», – заявив співорганізатор фестивалю Андрій Дручинський.