Хмельничанка Тетяна Вельська була впевнена, що в неї народиться довгоочікуваний синочок, бо вона виховувала трьох доньок. Проте лікарка, яка проводила ультразвукове дослідження, її вкрай спантеличила, повідомивши, що в неї буде... трійня.

Малюки з’явилися на світ 13 березня в обласному перинатальному центрі «Нове життя». В Ані вага становила 1850 грамів, у Маргари-  ти — 1570, у Станіслава — 1540 грамів. Крихітні дівчатка нині перебувають під постійним наглядом лікарів у відділенні пост-інтенсивного догляду та виходжування новонароджених, а хлопчик все ще залишається у реанімаційному відділенні.
Безперечно, для Тетяни малюки – неабияка радість та втіха, але багатодітна мама все ще розгублена. В її очах бачу сльози, бо ж матеріальна скрута не дає спокійно дихати, забирає спокій. Малюкам, які завчасно з’явилися на світ, потрібне щоденне і дороге лікування, а ціни на препарати — не доступні, бо коштують не одну сотню гривень.
— Мій батько отримав пенсію і майже усю відразу залишив в аптеці, — бідкалася Тетяна. — Хоча вже оформила державну допомогу на дітей, але ще її не отримала.
Та що вдієш? У центрі «Нове життя» прекрасні умови та найсучасніша апаратура сприяють виходжуванню новонароджених. Проте недофінансування його державою вмить спустошує гаманці рідних породіллі, та й незаможні батьки часто грузнуть у боргах, аби їхні недоношені малюки якомога швидше набирали ваги та зміцніли.
Багатодітна мама з трійнею перебуватиме у центрі протягом місяця. Проте вона спокійна за своїх двох доньок-школярок Іванку й Марійку та трирічну Раю — дітей від першого шлюбу, які залишилися під наглядом бабусі й дідуся. А от стурбована 32-річна Тетяна тим, що в них нема належного житла. Спочатку вона із трьома дітьми та батьками тулилися у міській двокімнатній квартирі, а потім вирішила поселитися із доньками у селі, неподалік Хмельницького, проте на спірну хатину — дідусеву спадщину — претендує ще рідня. Та й ці дві маленькі кімнатки, як дідова рукавиця із казки, не стануть порятунком великій родині від тісняви і незручностей.
У недавні кращі часи народження трійні було неординарною подією для міста чи навіть села. Тому керівники вважали справою честі підтримати морально й матеріально багатодітну родину, надати їй просторе помешкання. Хотілося б, щоб і сучасна влада міста продовжила цю традицію.
Можливо, хтось хоче допомогти трійнятам. То кошти можна перерахувати на картку Ощадбанку 5167490012227113 чи картку ПриватБанку 4149437849061557.